• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Yanan ormanlık alanda fidan dikimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli kurum, kuruluş ve öğrencilerinin de destek verdiği ağaçlandırma çalışmalarında bölgeye bin 500 sedir fidanının dikileceği belirtildi.

Yapılan fidan dikimi etkinliğinde konuşan Malatya Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı, bu yıl Orman Genel Müdürlüğünün 21 Mart'taki ana temasının "Yanan Orman Küllerinden Doğuyor" olduğunu hatırlattı.

Kalaylı, "Bu ana tema kapsamında 2020 yılında Pınarbaşı bölgesinde yanan ağaçların yerine yeniden fidan dikerek bölgeyi ağaçlandırıyoruz. Dikim esnasında yöre şartlarına en uygun tür olan sedir fidanı kullanmayı uygun bulduk. Burası normalde Beydağı ağaçlandırma projesinin devamı olan bir saha. Geçen yıl burada yetişen 10 yaşındaki fidanlar maalesef hata kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir yangınla yakıldı. Burada yaklaşık 3 bin civarında fidan tahrip oldu. Bugün ve bundan sonraki günlerde burayı fidanlarla buluşturarak eski haline getirmeyi planlıyoruz." dedi.

Malatya Orman İşletme Müdürlüğü olarak ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarına her yıl olduğu gibi devam ettiklerini kaydeden Kalaylı, şöyle devam etti:

“Bu yıl 600 hektar ağaçlandırma çalışmamız olacak ve yıl sonu itibarıyla İnşallah 500 bin fidan dikmiş olacağız. Amacımız Malatya'yı daha da yeşillendirmek ve aynı zamanda da orman varlığımız artırmaktır. Malatya'da şu an orman alanımız 213 bin hektar. Ayrıca geçen yıl işletme şefliklerimizin amenajman planları yenilendi. Yeni planlar incelendiğinde son 20 yılda tesis edilen ağaçlandırma sahaları da plana dahil edildiğinden dolayı ilimizin orman alanının yüzde 16’ya çıktığını gördük, bu oran daha önce yüzde15’ti. Yani orman alanımızda yüzde 1’ lik bir artış oldu.”  

“Bu yıl toplamda 17 bin ağaca 51 bin adet aşı kalemi yapıldı”

Aşılama çalışmalarında her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir sahada alıç aşılama çalışmasını gerçekleştirdiklerini belirten Kalaylı, “Alıç aşılama çalışmasını geçen yıl Pütürge, Doğanyol ve Darende de yapmıştık. Bu yıl da Alıç ağacının yoğun olarak bulunduğu Yeşilyurt ilçesi Seyituşağı Mahallesi'ndeki bölgede 250 hektarlık bir alanda aşılama çalışması yaptık ve aşılama tamamlandı. Toplamda 17 bin ağaca 51 bin adet aşı kalemi yapıldı. Buradan da 2 yıl içerisinde iyi bir verim bekliyoruz. Fidan dikim etkinliğimize vatandaşlarımızdan yoğun bir katılım gösterdiler. Halkımızın bu ilgisi gelecekte daha büyük faaliyetler yapma hususunda kurum olarak bizleri motive etmektedir. Etkinliğe katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir