• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Van Büyükşehir Belediyesinin temelleri atılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`ın Büyükşehir Belediyesi`ne hazırlıkları hızla devam ediyor. Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu Van Vali Yardımcısı Atay Uslu`nun başkanlığında toplandı.

 

\"Van büyükşehir belediyesi kurulmuştur\"
Özel idarelerin ve ilçe belediye başkanlıklarının büyükşehir belediyesine devir işlemleri için hazırlık çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Vali Yardımcısı Uslu, \"Van ilimizde, sınırları il mülki sınırları olmak üzere Van büyükşehir belediyesi kurulmuştur. Tuşba ve İpekyolu ilçeleri ve aynı adla belediyeler de kurulmuştur. Komisyonumuz alt birimlere ait bilgileri derlemekte ve envanterleri hazırlamaktadır. Büyükşehir Belediyesi çalışmaları kapsamında başta Van Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerin mevcut personel, taşınır ve taşınmaz mal, borç ve alacak durumları hakkında bilgi ediniyoruz\" dedi.

 

Devir-tasfiye ve paylaştırma işlemlerine hazırlık yapmak amacıyla belediyelerin durumlarının ele alındığı ikinci toplantılarında Van Belediye Başkan Vekilinin ve Çatak Belediye Başkanının sunumları olduğunu aktaran Uslu, \"Diğer belediyelerin durumları da, önümüzdeki günlerde sırayla görüşülmek suretiyle çalışmalara devam edilecek. İlçe ve kapatılan belde belediye başkanlarını dinlemeye ve karşılıklı bilgi alış-verişinde bulunmaya devam edeceğiz \" bilgisini verdi.

 

\"Belediye başkanlarını ve toplantıya çağrılan alt birim müdürlerini uyardı\"
Vali Yardımcısı Atay Uslu, Çöp toplama merkezleri, su, kanalisazyon, arıtma, itfaiye, mezarlık, ulaşım, köylerden dönüşen yeni mahallelerin müşterek ihtiyaçlarının karşılanmaları, Van Gölü başta olmak üzere su kaynaklarının korunması, imar gibi konulardaki yeni yapılanmaya hazırlıklı olmaları için Belediye Başkanlarını ve toplantıya çağrılan alt birim müdürlerini uyardı.

 

Toplantıda Devir, Tasfiye konusunda karşılıklı görüş alış verişinde bulunulmasıyla sonuçlandı.
Valilik Ali Paşa Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali yardımcısı Atay Uslu, İl Defterdarı Yücel Öz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Gökdemir, Mahalli İdareler Müdürü Miraç Kaya, Tapu ve Kadastro 15. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürü İslam Bayram, Van Belediyesi İmar Müdürü Esat Çaçan ve diğer birim amirleri de hazır bulundu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir