• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Gaziantep’te 150 bin adet ücretsiz fidan dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl geleneksel olarak fidan dağıtımını gerçekleştiren Şahinbey Belediyesi, bu geleneğini bu yıl da “Orman Haftası” nda sürdürmeye devam etti. Balıklı Parkı’nda vatandaşlara 150 bin adet çam fidanı dağıtımına başlayan Şahinbey Belediyesi halkı memnun etti.

Fidan dağıtımının ardından açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, daha yeşil bir Gaziantep ve Şahinbey için fidan dağıttıklarını ifade etti.

3 milyon 612 bin 911 adet fidan dağıttık

Yeşili ve doğayı önemsediklerini, bu nedenle de her yıl olduğu gibi bu yıl da fidan dağıtımına devam ettiklerini belirten Tahmazoğlu, “Gaziantep’imizi ve Şahinbey’imizi daha yeşil bir hale getirmek için 12 yıldan bu yana çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar 630 park yaptık. Aynı zaman da Çanakkale Ormanı oluşturduk. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin karşısında yaklaşık 600 dönüm alana orman yaptık. Yamaçtepe Ormanı’nı vatandaşımızın hizmetine açtık. Şu ana kadar diktiğimiz ve dağıttığımız fidan sayısı 3 milyon 600 bini geçti. Şimdi de 150 bin adet fidan dağıtımı yapmaya başladık. İstiyoruz ki her yer ağaç ve yeşil alan olsun. Daha yeşil bir Gaziantep ve Şahinbey için ağaç dikmeye devam edeceğiz.” dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir