• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
İçişleri Bakan Yardımcısı İnce, evlat nöbetindeki anneleri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

3 Eylül 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbetine katılımlarla sayısı 200'ü aşan ailelerin 568 gündür mücadeleleri devam ediyor.

 

Aileleri sabah saatlerinde Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, beraberindeki Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ziyaret ederek çadırdaki ailelerden çocukları hakkında bilgi aldı.

Ailelerle yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan İnce, evlat nöbetindeki ailelere devlet olarak her zaman destek verdiklerini söyledi.

İnce, "Tam 568 gündür burada duygularını haykırıyorlar ve haklı davalarında tek istedikleri bir şey var. Evlatlarını istiyorlar ve bu çocuklarının kimler tarafından, nerede ve nasıl kaçırdıklarını iyi biliyorlar. Bir annenin evladını istemesi dünyanın en masum ve haklı talebidir. Ama 568 gündür bunu duymak, görmek ve onların yanında olmak istemeyenler var. Terör örgütü destekçilerini hem siyaseten hem de finans kaynağı olarak destekleyenler bu sesleri duymak istemiyorlar." dedi.

Ailelerin HDP'li milletvekillleri hakkındaki serzenişlerine dikkati çeken İnce, "Az önce diyorlar ki, 'HDP'li Gergerlioğlu, Meclis'te 2 gün kaldı ortalığı ayağı kaldırdılar. Biz 568 gündür buradayız, bizi neden duymuyorlar?' Bu haklı serzeniş karşısında diyecek bir kelime bulamıyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir