• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Meteoroloji Uyardı: Aşırı Sıcak Yağış Getirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının Perşembe günü bütün yurtta, Cuma günü ise İç ve Doğu bölgelerde 6-12 derece artacağı belirtildi.

Sıcaklıkların hafta sonunda ise yurt genelinde 10 -15 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Fırtına uyarısı

Ege Bölgesi`nde cuma gününün ilk saatlerde güney ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde fırtınaya dönüştükten sonra, akşam saatlerinde Kuzey ve Orta Ege ile Güney Ege kıyılarında, cumartesi günü sabahın ilk saatlerde ise Güney Ege açıklarında etkisini kaybedecek.

Marmara Bölgesi`nde, Perşembe gecesi güney ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde fırtına bekleniyor. Fırtınanın Cuma günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz`in batısında ise Perşembe gece saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde etkili olacak fırtına, Cuma günü öğle saatlerinde etkisini kaybedecek.

Batı Akdeniz açıklarında da Perşembe gece saatlerinden sonra doğu ve güneydoğu yönlerden 6-8 kuvvetinde beklenen fırtına Cuma günü öğle saatlerine kadar etkili olacak.

Sel uyarısı

Öte yandan aşırı sıcak havanın ardından Cuma günü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu`nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz`de, Cumartesi günü de yurt genelinde meydana gelecek yağışların özellikle İç Ege, Göller Bölgesi, İç Anadolu`nun kuzeybatısı, Marmara`nın güneyi ile Batı Karadeniz`de kuvvetli olacak. Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Kuvvetli sıcaklık artışı ve lodos fırtınası sebebiyle halen kar örtüsü bulunan Akdeniz ve Karadeniz`in iç ve yüksek kesimleriyle İç Anadolu`nun doğusu ve Doğu Anadolu Bölgesi`nde ani kar erimeleri olacağından meydana gelecek sel, su baskını, taşkın ve heyelana karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir