• DOLAR 32.503
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2488.15
  • ...
En büyük tematik akvaryum İstanbul`da açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen akvaryumun gezi güzergâhı bölümünde Karadeniz’den, Pasifik’e Yağmur Ormanları’ndan Atlantik’e kadar uzanan 16 tematik alan var. Örneğin Yağmur Ormanları bölümünde şemsiye açmak gerekiyor, çünkü suni yağmur yağıyor. Karadeniz bölümünde ise Nuh’un Gemisi var. Ege bölümünde antik uygarlıkların izleri, Kızıldeniz’de mercanlar yer alıyor.

15 BİN CANLI VAR

iki kattan oluşan toplam 22 bin metrekarelik akvaryumda, interaktif oyunlar ve filmler de bulunuyor. Her biri 6 bin 800 metreküp su hacmine sahip 64 tankın bulunduğu akvaryumda bin 500 çeşit toplam 15 bin deniz ve kara canlısı yer alacak.

Canlılar, doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürecek. Kompleksin yaklaşık 268 milyon TL’lik toplam maliyetinin 138 milyon TL’sini Büyükşehir Belediyesi, geri kalanı ise yüklenici firma karşıladı. Kompleksin açılışına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

DOKUN HEMEN ÖĞREN

Akvaryumun her bölümünde dokunmatik LCD ekranlı kiosklar bulunuyor. Ziyaretçiler, bu kiokslar aracılığıyla hayvanlar hakkında detaylı bilgiye ulaşabilecek.

Cep sineması ve kafe de bulunuyor

İstanbul Akvaryum Kompeksi’nde eğlence mekanları da bulunuyor. 5 boyutlu cep sineması, kafe ve çocuk oyun alanları da yer alıyor. Dev akvaryumun tanıtımını, geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yapmıştı.

Haberturk

Bu haberler de ilginizi çekebilir