• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Halepçe`de sessiz şahitlik insanlıkla birlikte sürüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Halepçe katliamının 25 yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır`da bir basın açıklaması yapan Halepçe Platformu, Halepçe`de faşist Saddam rejiminin, Qamişlo`da baas rejiminin reva gördüğü yegâne çözümün ölüm olduğu ifade edildi.
 
Basın açıklamasında kısa bir konuşma yapan Muhittin Batmanlı, 16 Mart`a Güney Kurdistan`da büyük bir katliamın gerçekleştirildiğini söyleyerek, 5 bin Kürdün öldürüldüğünü söyledi. Batmanlı, eğer bu gün Güney Kürdistan`da Kürt diye bir devlet varsa bunu Halepçe şehitlerine borçlu olduklarının altını çizerek, 16 Mart`ta Halepçe Pltaforumu olarak, Diyarbakır`da bir anma programı düzenleyeceklerini ve Sanat Sokağı`ndan Koşuyulu Parkına kadar yürüyeceklerini söyledi.
 
Basın açıklamasını okuyan Medeni Alpkaya ise insanlık tarihine kara bir leke şeklinde yazılmış olan Halepçe katliamını Kürtlere yönelik bir jenosit olarak ilan ettiklerini belitti. Alpkaya, Kürtlere karşı gerçekleştirilen katliamların en kapsamlısı olan Halepçe katliamında 5 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Devletlerin adı ne olursa olsun Kürtlerin özgürlük taleplerine egemenlerin verdiği yanıt aynıdır; katliamdır, jenosittir, ölümdür. Halepçe`de faşist Saddam rejiminin Qamişlo`da baas rejiminin reva gördüğü yegane çözüm ölüm olmuştur. Diyarbakır`dan bir talebimiz vardır. Birleşmiş Milletleri Halepçe Katliamında Kürtlere karşı yapılan jenosidi tanımaya davet ediyoruz" dedi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir