• DOLAR 32.624
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2422.332
  • ...
İstanbul'da "İmam Hatipliler Hatıra Ormanı" kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarına destek olmak amacıyla Nisan ayı içerisinde İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Hatıra Ormanları kuruluyor.

Bu amaçla İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nde ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal ile İstanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin arasında bir protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan İstanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, "Bizler sahip olduğumuz kaynakları koruyup geliştiriyor, toplumun ihtiyaçlarına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ormanların genişletilmesi noktasında ağaçlandırma çalışmalarına da çok büyük önem veriyoruz. Bu çalışmaları Cumhurbaşkanımız riyasetinde ve Tarım Orman ve Orman Bakanımız koordinasyonunda sürdürüyoruz. Ağaçlandırmaya katkı sağlanmak, orman ve ağaç sevgisi ile çevre bilincini artırmak üzere de hatıra ormanları oluşturarak ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. ÖNDER'in talebi üzerine İstanbul Havalimanı karşısında 5 hektarlık, 10 bin adet fidanın dikileceği alanı bir protokol çerçevesi içinde ağaçlandırmayı planladık. Bu bölge inşallah ülkemiz ormanlarına katılmış olacak." ifadelerini kullandı.

Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem), "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin." Hadis-i Şerifini örnek aldıklarını aktaran ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, İmam Hatipli gençleri bu bilinçle yetiştirmeyi arzuladıklarını belirtti.

Çal, "İmam Hatipte okuyan gençlerin çevre, yeşil ve orman bilinciyle yetiştirilmesini çok kıymetli buluyoruz. Ormanların korunması ve geleceğe taşınması, gelecekteki nesillerin de bu bilinçle hayata tutunmaları çok değerli. İnşallah biz ÖNDER ve tüm Türkiye'deki imam hatip dernekleri olarak gençlerimizin bu bölgede ağaç dikmelerine vesile olmak istiyoruz. Bu manada ülkemizin yeşiline, ormanına, geleceğine sahip çıkmalarını arzu ediyoruz. Bunun için büyük bir mücadele vereceğiz ve bunu büyük bir mutlulukla yapacağız. Yeşili koruma, ağacı koruma bilinciyle önümüzdeki dönemde öncelikle İstanbul ve Marmara'da, sonra tüm Türkiye'deki imam hatiplerin çevre bilincinin artırılmasına gayret göstereceğiz. Bu bir başlangıç olacak." ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilecek olan proje 81 ilde eğitim hayatına devam eden 5 bin 200 civarındaki İmam Hatip okulu ve 1 milyon 300 bin civarındaki öğrenciyi kapsıyor.

Ayrıca illerde faaliyet gösteren imam hatip dernekleri, mezunlar ve mensuplar da çalışmaya iştirak edebilecek.

Bu proje sayesinde, illerdeki İmam Hatip derneklerinin kendi şehirlerinde, bölgelerinde ağaçlandırma çalışmaları yapmasının hedeflendiği aktarıldı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir