• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Doğa tutkunları salgın sürecinde turlara katılarak doğada vakit geçiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 salgını nedeniyle izolasyona önem verenler, düzenlenen günü birlik tur ve organizasyonlarla kendini doğaya atmayı tercih ediyor. Salgın sürecinde doğada vakit geçirmek isteyen doğa tutkunları, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek doğa yürüyüşlerine katılıyor.

Geniş coğrafi yapısıyla her mevsim doğanın farklı renklerini ve eşsiz güzelliklerini ziyaretçilerine sunan Gaziantep’te özellikle Covid-19 salgın sürecinde büyük şehirlerin kalabalık ve riskli ortamından uzak kalmak isteyenler, doğa turu ve sporlarına daha fazla ilgi duymaya başladı.

Her yaştan doğa tutkunu, katıldıkları turlarda doğada vakit geçirmenin keyfini yaşarken düzenlenen etkinliklere her meslek grubundan katılım oluyor. Yürüyüşlerde tarihi mekan ve doğal güzelliklerin de tanıtımı yapılıyor.

Bu hafta Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Bayatlı Mahallesindeki (köy) Yamaçoba Göleti kıyısına gezi düzenlediklerini ifade eden Gaziantep Dağcılık ve Doğa Sporları (GADAK) yetkililerinden Ercan Babur, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, salgın sürecinde doğaya olan ilginin gün geçtikçe artığını ifade etti.

Doğaya çıkmak ve yürüyüş yapmanın hem ruh hem de beden sağlığına iyi geldiğini belirten Babur, son zamanlarda doğa yürüyüşlerine doğa tutkunlarının ailece katıldığını ifade etti.

Covid-19 salgını sürecinde doğanın öneminin daha da arttığını ifade eden Babur, doğa yürüyüşlerini ve doğa ile iç içe olmayı herkese tavsiye ettiklerini belirtti.

Geziye katılan Doktor Ramazan Çeldir de doğanın önemini salgın sürecinde daha iyi anladığını dile getirdi.

Uzun süredir kalabalıktan uzak yaşamaya özen gösterdiklerini ifade eden ayakkabıcı Mehmet Çerçi ise doğanın insana huzur verdiğini belirtti.

Aileleriyle doğa yürüyüşüne katılan 12 yaşındaki Mustafa Keskin ile 13 yaşındaki Samet Sarıoğlu da doğa yürüyüşlerine zaman zaman katıldıklarını, bu şekilde hem şehrin kalabalık ve gürültüsünden hem de teknolojiden uzak kaldıklarına dikkat çektiler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir