• DOLAR 32.503
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2487.546
  • ...
35 yıldır baba meleğini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

1971 yılında babasının 20 metrekare alanda açtığı dükkânda tatlı üretimine devam ettiklerini belirten Kılıç, babasından öğrendiği mesleği ilerleyen teknolojiye rağmen özveriyle sürdürüyor.

 

Zamanla işlerinin büyümesiyle İluh Mahallesi’nde bulunan dükkânlarını 50 metrekareye çıkardığını söyleyen Kılıç, yarım asırdır aynı yerde tatlı ürettiklerini, tatlıcılık meleğinin zevkli bir meslek olduğunu anlattı.

Damak kalitesinden taviz vermediklerinden dolayı halkın güvenini kazandıklarını belirten Kılıç, istihdam ettikleri birçok kişinin meslek sahibi olduklarını dile getirdi.

“Yurt dışına bile tatlı gönderdik”

Babasından öğrendiği mesleği kesintisiz devam ettiklerini söyleyen tatlıcı ustası Kenan Kılıç “Babam ile amcam 1971 yılında burada tatlı yapmaya başladılar. Tatlı yapmayı babamdan öğrendim. Ben de 1986’dan bu yana aynı iş yerinde tatlı yapmaya devam ediyorum. Dükkânımız daha önce 20 metrekareydi, şu anda iş yerimi 50 metrekareye çıkardım. Yıllardır aynı hijyen ve kaliteyle Batman halkına tatlı üretmeye devam ediyoruz. 50 yıldır aynı yerde kalitemizden taviz vermediğimiz için insanların bize güveni arttı. Bu nedenle tatlımız da meşhur oldu. Yurt dışına bile gönderdiğimiz olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“Herkesin damak tadına hitap ediyoruz”

Ürettikleri tatlıları hem perakende hem de toptan sattıklarını ifade eden Kılıç şöyle devam etti:

“Babamdan öğrendiğim tatlı mesleğini aynı yerde sürdürmeye devam ediyorum. 50 yıldır burada ürettiğimiz tatlıları hem perakende hem de toptan olarak satıyoruz. Birçok kişi burada bu işi öğrenip ailesini geçindirdi. Şu anda ben ile ortağım işletmeye devam ediyoruz. Buradan yaklaşık 20 kişi geçiniyoruz. Unlu mamullerde tat, kıvam ve her şey hamurda bitiyor. Herkesin damak tadına hitap ettiğimiz için her kesimden tercih ediliyoruz.”

“İşimi severek ve zevkle yapıyorum”

Tatlıcılık mesleğini severek yaptığını belirten Veysi Sirek ise “Eski bir iş yeri olduğu için müşterilerimizin memnuniyetle buraya gelip tatlı aldıklarını görüyorum. Bunu görünce de çok memnun oluyoruz. 7 yıldır bu şekilde evime ekmek götürüyorum. Böyle eski bir yerde çalışmak bana mutluluk veriyor. İşimi severek ve zevkle yapıyorum. Salgın hastalık nedeniyle kısıtlamalardan dolayı işlerimiz düştü. Önümüz Ramazan, inşallah hastalık biter de bereketli bir Ramazan geçiririz.” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir