• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tarımda ilaçlama uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Yazılı bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Ahmet Kaygusuz, üreticileri uyardı. \"Kayısı ağaçlarında görülen yaprak delen (çil) hastalığına karşı ilaçlama zamanı geldiğini belirtti.

Başta kayısı olmak üzere sert çekirdekli meyve ağaçlarının yaprak, meyve, tomurcuk ve sürgünlerini hastalandıran çil hastalığı büyük oranda verim kaybına ve kalite düşüklüğüne neden olduğuna değinen Kaygusuz; \"Lekelenen yapraklar zamanla delinerek erken dökülür. Meyvelerde oluşan lekeler ise meyvenin büyümesini engeller ve pazar değerini düşürür. Sürgünlerde zamk çıkar ve küçük kanserler oluşur. Bu hastalık ile mücadele yapılmaz ise yüzde 30-60 oranında verim kaybına neden olur\" dedi.

Hastalık ile mücadelenin uygulanmasına değinen Kaygusuz; \"Canlanmakta olan tomurcukları korumak amacıyla, çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde) yüzde birlik bordo bulamacı 100 litre suya bir kg göztaşı + 500 gr sönmemiş kireç veya 100 litre suya 400 gr dozunda yüzde 50 bakırlı ilaçlardan biri ile ilaçlama yapılmalıdır\" şeklinde konuştu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir