• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Çaldıranlılara `Koruyucu Aile Projesi` anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Daha önce Van merkezde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti, kanaat önderleri ve vatandaşlara tanıtılan `Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi` bu kez ilçelerde tanıtılmaya başlandı.

 

Çaldıran ilçesindeki tanıtım toplantısı Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında yaptırılan `Kadın Destek Merkezi (KADEM)`de gerçekleştirildi.
Tanıtım toplantısına katılan Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nurcan Altun `Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi` hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

Gönül Elçileri Projesi`nin Van`da yürütülmesini koordine eden Van Valisi Münir Karaloğlu`nun eşi Sevim Karaloğlu konuşmasına, Yunus Emre`nin \"Ben gelmedim dava için, Benim işim sevgi için, Dost`un evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldim\" dizeleriyle başladı. Çaldıran`a gönüller yapmak için geldiklerini belirten Karaloğlu, Gönül Elçileri Projesi`nin gönüllülük esasını ve çevreye duyarlılığı öngördüğünü kaydetti.

 

\"Çaldıranlılar yetime sahip çıkmayı emreden bir dine mensup olduklarının bilincinde\"
Amaçlarının toplumsal kalkınmayı sağlamak olduğunu ifade eden Karaloğlu, \"Amacımız toplumsal kalkınmayı sağlamak için el birliği, güç birliği ve gönül birliği yaparak yardıma ve desteğe muhtaç insanımıza el uzatmaktır. Bu işi en güzel şekilde yapabileceğimiz yerlerden birinin de Çaldıran ilçemiz olduğu inancıyla buradayız. Neden mi? Çünkü bizler biliyoruz ki, Çaldıran`ın havası soğuktur, kışı ağırdır. Ancak buna karşın insanı sımsıcaktır, yüreği geniştir, yardımsever ve misafirperverdir. Çaldıranlı hemşerilerimiz ve Çaldıran`ın suyunu içen, ekmeğini yiyen insanımız komşuya, fakire, yetime sahip çıkmayı emreden bir dinin mensubu olduğunun bilincindedir\" dedi.

 

Çaldıran halkının, \"Düşenin elinden tut ki, sen de düştüğün zaman tutunacak bir el bulasın\" vecizesini hayatına hayat kıldığını belirten Karaloğlu, \"Bu nedenle bizler yetkili kişi ve kurumlar olarak sizlere yalnızca detaylar ve uygulamalar hakkında bilgi vereceğiz\" şeklinde konuştu.

 

\"Kadın eğitim merkezi`nde 4 bin kadın ağırlandı\"
Kaymakamlık tarafından faaliyete geçirilen `Kadın Eğitim Merkezi`nin faaliyetleri ile ilgili de bilgi veren Karaloğlu, \"350 metrekarelik alan üzerine kurulu olan merkezimiz, salonu, derslikleri, çocuk oyun odası, mescidi ve ihtiyaç bölümleriyle 2011 yılından bu yana kadınlarımıza hizmet vermektedir. Merkezimiz, bugüne kadar yaklaşık 4 bin kadın kardeşimizi ağırlamıştır\" ifadelerini kullandı.

 

Sevim Karaloğlu, Kadın Destek Merkezi`ndeki programın ardından Gençlik Eğitim Merkezi`ne geçti. Burada ilk olarak lise öğrencilerinin ücretsiz olarak faydalandıkları etüt sınıflarını gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtan Karaloğlu, konferans salonu ve diğer kursların yer aldığı bölümleri gezdi.

 

Yaklaşık 4 saat süren Çaldıran programı, Muazzez Tetikçi adlı bayanın evine yapılan ziyaretle tamamlandı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir