• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
224 Gündür Açlık Grevinde, Hücresinde Ölüme Koşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
224 gündür ağzına lokma koymayan serum ve sıvıyla beslenen İsavi, ayağına pranga vurulmasını protesto amacıyla artık su ve sıvı içmeyi de bıraktı. İsavi`nin su içmeyi bıraktığını ziyaretine giden avukatı Cevad Bulous açıkladı.

Samir İsavi`nin son durumu hakkında bilgi veren avukat, Filistinli esirin ellerinin kelepçeli olduğunu, ayaklarına da pranga vurulduğunu ve hücresinde yatağa bağlı şekilde tutulduğunu söyledi.

Filistinli esirin geçen ay Ramle Cezaevinden sağlık sorunları nedeniyle kaldırıldığı Kaplan Mecidal Center`daki hastane odasında tutulduğunu söyleyen avukat Cevad Bulous, özel odadaki esirin başında 7 gardiyan bulunduğunu ve gardiyanların 224 gündür açlık grevi yapan İsavi`nin karşısında sofra kurup yemek yediklerini aktardı.

Avukat Filistinli esirin banyo ve tuvalete götürülürken de el ve ayaklarındaki kelepçe ve prangaların çıkarılmadığını bu durumun insanlık dışı olduğunu vurguladı.

Hastanedeki doktorlar ise su ve sıvı almayı reddeden İsavi`nin ölümle burun buruna olduğunu söyledi. Filistinli esirin kan basıncının düştüğünü ve her an ölebileceğini söyleyen doktorlar, İsavi`yi açlık grevini bitirmese de en azından sıvı alması konusunda ikna etmeye çalışıyorlar.(Sabah)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir