• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
Kaç Defa Müslüman Kardeşin İçin Dua Ettin?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arkadaşımın canı sıkılıyordu. Benden biraz dolaşmamızı istedi, bende kırmadım. Ahmet daima böyleydi, biraz morali bozulduğunda soluğu yanımda alırdı. Yeşil bir ortamın insanın içini ferahlatacağını düşünerek parka gittik oturduk. Hava ilkbahar havasını andırıyordu. Parkın ortasında büyük bir su havuzu vardı. Parka ait olduğu belli olan ördekler, suyun içine girip çıkıyordu. Aynı şekilde kuşlarda suyla oynuyorlardı.

Bende gerçekten yeşil bir ortamda insanın huzurlu olduğuna kanaat getirdim. Ahmet’e dönerek: baksana Ahmet, kuşlar ve ördekler nasılda suda serinliyorlar! Bunun üzerine Ahmet biz de serinleyelim mi? Ahmet bana içecek bir şeyler ister misin? Diye sordu. Bende evet dedim. Ahmet parkın girişinde bulunan marketten meyve suyu almaya gitti. Biraz gecikti. Meraklandım ve yanına gittim. Yanına vardığımda televizyondan gün ortası haberlerini izlemeye dalmıştı. Yanına vardığımı dahi fark etmedi. Ben de rahatsız etmeden onunla beraber haberleri izlemeye başladım.

Haberlerde: “Bangladeş’te yapılan zulmü, işkenceyi ve insafsızlığı gördüm. Görüntülerde Müslüman bir Bangladeşli iki cani polis tarafından tutulup, diğer polisler tarafından sopalarla vurulduğunu, vurulan sopaların şiddetine daha fazla dayanamayıp yere düştüğünü ve haykırdığını, masum olduğunu anlatmaya çalıştığını gördüm. Fakat ne çare! Gözü dönmüş o cani polisler giymiş oldukları botlarla onun kafasına ve yüzüne darbeler indirdiğini, polislerin ayakları altında sanki canı yokmuşçasına ezdiklerini gördüm ve şok oldum.” ve kendimden utandım. Kendi öz kardeşimi o din kardeşimin yerinde düşünerek ağlamaya başladım…

Ahmet haberlerin bitmesiyle beni fark etti ve bana neden ağladığımı sordu? Ben de Müslüman kardeşim ayaklar altında ezilirken benden gülmemi mi bekliyorsun? Bizler Müslüman olduğumuzu iddia ediyoruz. Ama emin ol ki Müslümanlığın gereğini yerine getiremiyoruz. Kardeşlerimize dua etmekten bile aciz kalmışız. Ahmet de şok olmuşçasına bana bakıyordu. Burada Müslüman kardeşimiz ayaklar altında ezilirken hiçbir şey yapamıyor sakta, dua etmekten de mi aciz kaldık? Sana soruyorum Ahmet acaba kaç defa Müslüman kardeşimiz için dua ettik? Bunun üzerine Ahmet başını eğdi ve bir şey diyemedi.

Muhammed Yıldız / (Mısır-Kahire) - Yaş:21

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir