• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Almanya`da Müslümanlara baskın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA - İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich tarafından yapılan açıklamada, baskınlar esnasında söz konusu kişilerin dernek mal varlıklarına ve belgelerine el konulduğunu belirtti.

 

Açıklamanın devamında, \"DawaFFM\", \"İslamische Audios\" adlı kurumların İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandığı ve daha önce yasaklanan \"Millatu İbrahim\" adlı kuruma yakın olan bazı küçük birimlerin de bu yasak kapsamına alındığı ifade edildi.

 

Yasaklanan kurumların temsil ettiği Selefi yapılanmanın, Almanya`nın özgürlükçü, demokratik anayasasına aykırı olduğunu söyleyen Friedrich`in, \"Operasyonları barışsever Müslümanları korumak için yaptıklarını\" söylemesi dikkat çekti.

 

Hatırlanacağı üzere 9 ay önce de Almanya geneli 7 eyalette 80 ayrı adrese baskın düzenlenmiş, baskınlarda evler, dernekler ve camiiler aranmıştı. O zamanda Hessen ve KRW eyaletleri operasyonların başını çekmişti.

 

Almanya iç istihbaratına göre Almanya`da 4500 aktif selefi bulunmaktadır. Bu sayının 2011`e göre bin kişi fazla olması, iç istihbaratı bu gruplanmalara odaklandırmış durumda. (Ahmet Bayram - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir