• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Susa Katliamı Bir Kez Daha Lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkezi Diyarbakır`da bulunan İnsani Hak ve Hürriyetleri Derneği (HÜR-DER), PKK`nın Diyarbakır`ın Silvan ilçesine bağlı Susa köyündeki camiyi basıp 10 kişiyi şehid etmesinin 19`uncu yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, saldırıyı bir kez daha lanetledi.

Kutsal mekânlar ve camilere yönelik saldırılar
İslam`ın, cami ve ibadethanelere özel bir önem verdiğine dikkat çekilen açıklamada,"Allah`ın mescidlerinde O`nun anılmasına engel olan ve onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır..." (Bakara Suresi 114) ayet hatırlatılarak "Allah`ın mescitlerine saldırmak en büyük zulümdür. Ülkemizde batılaşmanın ilk göstergesi, Allah`ın mescitlerine saldırmakla kendini göstermiştir. Ezanı değiştirip, Kur`an`ı yasaklayarak insanlarımızı camilerimizden uzaklaştırmanın ilk icraatları olarak tarihe geçmiştir. Bununla yetinilmeyip camiler, atlar için ahıra dönüştürülmüştür.

Müslüman halkımız cami ve mescitleri İslam`ın ilk dönemindeki misyonuna kavuşturmak için onlarca yıl gece-gündüz çaba ve gayretlerini sürdürmüşlerdir. İslami şahsiyetin ve İslami uyanışın oluşmasında en önemli etkiye sahip olan bu güzide mekânlar, iç ve dış İslam düşmanları tarafından her türlü saldırıya maruz kalmışlardır" denildi.

Saldırının amacı Müslüman Kürt halkını İslam`dan uzaklaştırmaktır
Bu Menfur saldırıların cumhuriyetin ilk döneminden başlayıp çeşitli şekillerde tezahür edip günümüze kadar hala sürdürülmek istendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu saldırılardan biri olarak yakın tarihimizde 25 Haziran 1992 tarihinde Diyarbakır İli Silvan ilçesine bağlı Yolaç (Susa) köyündeki cami katliamıdır. Zalim ve din düşmanları eli tetikçi marksitler tarafından Cami cemaatine yönelik yatsı namazı esnasında savunmasız ve mazlum 10 muvahhid Müslüman`ı hunharca katletmişlerdir.

Milliyetçilik ve ırkçılık adına hareket ederek sözde halkın kurtuluşu bu eksende mücadele vermekte görenler; kendi milliyet ve ırklarından olmalarına rağmen kendi anlayış ve ideolojilerini taşımayanları sadece Müslüman oldukları için katletmekte ve onlara her türlü zulmü reva görmekten çekinmemektedirler.

Bu katliam ile Emperyalist ve Siyonist güçlerin yerli işbirlikçileri Müslüman Kürt halkımızı İslam`dan uzaklaştırıp dinsiz, imansız ve inançsız bir toplum oluşturmak istemişlerdir. Onlarca yıldır halkın İslam`dan koparılması uğruna yürütülen bunca çabalar halkımızın İslam ve peygamber sevdası ile sonuçsuz kalmış olup, Zalim ve hainlerin bütün uğraşı ve çabaları halkın İslam ve cami sevdası muhabbetinin önünde boş ve anlamsız çırpınışlara dönüşmüştür."

Susa katliamı ile El Halil Camii Katliamı aynı zihniyetin ürünüdür
Susa Cami Katliamını gerçekleştiren zihniyet ile Filistin`deki El Halil Camii katliamını gerçekleştiren zihniyetin aynı olduğu vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi: "Susa Cami katliamının bir benzerini gerçekleştiren zihniyet ile aynı şekilde ve aynı yöntem ile Siyonist israil rejimi güçleri tarafından El Halil camiinde gerçekleştirilmiştir. Camii şerife toplanan pırıl pırıl insanlar tertemiz bedenleriyle Rablerine yönelmiş tam bir huzur ve huşu içinde O`na rüku ve secde ediyorlardı ki, arkalarından gelen bir kurşun yağmuru Müslümanları vahşi bir şekilde katletmiştir. Susa`da gerçekleştirilen hunharca katliam bu eli kanlı mürtedlerın zihniyeti ile Siyonist israil rejimin Islama düşmanlığı ve Müslümanlara duyduğu kini çağrıştırmaktadır."

Camiler etrafında kenetlenelim
"Emperyalist, Siyonist ve yerli işbirlikçilerin maşası konumundaki hain ve gözü dönmüş caniler"in telin edildiği açıklamada, "Bizlere suni ayrılıklar oluşturmaya çalışan ve bizleri birbirine kırdırmayı amaçlayan bu zalim güçlerin oyunlarını bozup birlik ve bütünlük içerisinde camilerimiz etrafında kenetlenip, tek yürek olduğumuzu göstermeliyiz.

Hür-der olarak; Zalim ve tağutların her türlü tuğyanına rağmen genç neslimizi camilerimizle buluşturup gençlerimizin Kur`anın ruhani ve manevi atmosferinden faydalanmaları için Saadet dönemindeki camilerin misyonuna uygun olarak İslam toplumunun yüreklerine güç katan ve onları büyük dirilişe sürükleyen sevda tohumlarını yeşerten, solmayan ve hayat fışkıran sevda güllerine dönüştürmesini temenni ediyoruz" denildi.

Başta Susa camiinde şegid edilen Müslümanlar olmak üzere bu uğurda canlarını Rablerine adayan tüm mazlumların rahmetle yâd edildiği açıklamada, "Camilere ve kutsal mekânlara yönelik dünyanın dört bir yanındaki tüm saldırı ve katliamları lanetliyoruz" ifadeleri kullanıldı.
M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir