• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
Anayola Sürgülü Kapı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Muğla`nın Marmaris İlçesi`ne 55 kilometre uzaklıktaki 140 hane, 550 nüfuslu Taşlıca Köyü ile mavi yolculuk tutkunlarının önemli duraklarından Serçe Limanı arasındaki anayola demir sürgülü kapı yapıldı.

Köy Muhtarı Şadi Altınışık, amaçlarının hayvanların tarlalara girmesini engellemek olduğunu söyledi.

Karayolunun denizle buluştuğu son nokta olan Serçe Limanı, Taşlıca Köyü`ne 7.5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Taşlıca ile Serçe Limanı`nı birbirine bağlayan yolun yapımı yıllarca sürdü. Yolun tamamlanmasıyla Serçe Limanı`nın önemi daha da fazlalaştı.

Taşlıca Muhtarlığı, köyden yaklaşık 3 km. uzakta bir sürgülü kapı yaptırdı. Kilidi bulunmayan ve arabalarıyla gelenlerin kendilerinin açtığı kapı, hayvanlara önlem olması amacıyla yapıldı.

Köyde tarla sayısının çok kısıtlı olduğunu, vatandaşların daha ziyade hayvancılıkla uğraştığını söyleyen köy muhtarı Şadi Altınışık; ``Sürgülü kapının Ekim ile 15 Haziran arasında kapalı kalması gerekiyor. Anayol yokken, buradan toprak yolla yaya olarak ulaşım varken bile çalı, çırpı ve tahtalarla yolu kapatırdık. Bu kapının yapılma nedeni başta keçi olmak üzere küçükbaş ve büyükbaş hayvanların ekim alanında yayılmaması. Kısıtlı miktardaki ekim alanlarının da heba olmasını istemiyoruz" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir