• DOLAR 32.498
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2496.397
  • ...
Rehinelerle İlgili ilk Açıklamalar Geldi...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nın elindeki biri kaymakam sekiz kamu görevlisi saat 11.00`de kamu görevlileri heyete teslim edildi... Heyetin PKK`nın elindeki kamu görevlilerini teslim almasından sonra siyasilerden de ilk açıklamalar geldi.

ARINÇ`TAN KAMU GÖREVLİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kamu görevlilerinin serbest bırakılmasından mutluluk duyduğunu, herşeyin planlandığı gibi gerçekleştiğini belirtirken teslimatta gecikme olduğu yönündeki ifadelere de değinerek "bunun iletişim kopukluğundan kaynaklandığını söyledi.

Arınç, İçişleri Bakanı Güler`in açıklamalarının kendi sözleri ile çelişmediğini, gazetede çıkan haberlerin doğru olmadığı yönünde olduğunu söyledi.;

AHMET TÜRK`TEN AÇIKLAMA:

Kendilerinin de kamu görevlilerinin serbest bırakılması için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Türk, şöyle devam etti:

"Biz, barışın kalıcı ve gelişmesi için karşılıklı adımların atılması gerektiğini söyledik. Biz, bunu söylediğimiz zaman birilileri hemen pazarlık olarak değerlendiriyor. Oysaki barış olacaksa, yeniden kucaklaşmayı sağlayacaksak, karşılıklı olarak toplumu rahatlatacak adımların atılması gerekir.``

CUMHURBAŞKANI GÜL`DEN İLK AÇIKLAMA:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin Türkiye`den giden heyete teslim edilmesine ilişkin, ``İyi tabii ki muhakkak ki. Uzun süre memleketten uzakta olan ve haber alamadığımız vatandaşlarımızın sağ salim dönmesi sevindirici. Şiddet, silah durursa o zaman güvenlik politikalarından reform politikalarına geçiş kolay olur. Böyle bir süreçteyiz, herkes bunun kıymetini bilsin ve neticeler iyi olsun`` dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir