• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...
Almanya`da Selefilere Polis Baskını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Federal İçişleri Bakanlığı`nın Berlin`de bildirdiğine göre Alman polisi bugün Hessen ve Kuzey Ren-Westfalya (NRW) eyaletlerinde selefi gruplara ait derneklere operasyon düzenleyerek arama yaptı. Son olarak geçen yıl Temmuz ayında yine bazı selefi dernekleri polis tarafından aranmıştı. Bugünkü operasyonun da eldeki bilgilerin derinleştirilmesi için yapıldığı bildirildi.

Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, selefi grupların oluşturduğu `DawaFFM` ve `İslamische Audios`u ve 2012`de yasaklanan `Millatu Ibrahim`in parça bir kuruluşunu yasakladı. Polis aramalarında, 20 kişi ile ilgili derneklerde bulunan belgeler ve dernek paralarına el konuldu.

Geçen yıl Temmuz`da yapılan aramalarda toplam 7 eyaletteki 80 şehirde ev ve dernek binaları ile bir cami aranmıştı. Operasyon sonrasında `Millatu Ibrahim` derneği yasaklanmış, `DawaFFM` hakkında da inceleme başlatılmıştı.

Bugün yapılan operasyonun, iki gün önce iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen`in Almanya`daki selefilerin sayısının çok arttığı yönünde basına verdiği demeçten sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir