• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması için protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilik Fuaye Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Organize Sanayi Bölgesinde ve sanayinin yoğun olduğu yerlerde çok sayıda kadın çalıştığını ancak önemli bir kısmının çalışmak isteyip çalışamadığını söyledi.

Kadınların çalışamama nedenini de dile getiren Gül, kadınların çocukları olduğunu bu sebeple tam zamanlı olarak 8 saat ve yol süresiyle birlikte 10-11 saat dışarıda bulunamadıklarını vurguladı.

Vali Gül, kendi evlerinde geleneksel yöntemlerle hem tekstilde hem de ayakkabıcılıkta bazı kadınların çalıştığını, bazılarının da çalışmak istediğini ancak böyle bir imkan bulamadıklarını belirtti.

Gül, “Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte mahallelerimizde yürüme mesafesinde olacak yerlerde atölyeler oluşturuyoruz. Buradaki bütün kurumlar, gerek Milli Eğitim Müdürlüğü, gerek meslek odalarımız, gerek Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklarımız, İŞKUR, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kısaca sektörün tüm tarafları olabildiğince, çalışmak isteyip de çalışamayan kadınlara destek verecek ve bu kadınlar mahallelerinde yürüme mesafesinde yarı zamanlı olarak çalışacaklar. Çalışırken çocuklarının kreş ihtiyacını da yine çalıştıkları yerin yakınlarında çözmüş olacağız ve bu projeyi de daha sonra kooperatifleştirerek kadınların sosyal hayatta, ticaret hayatında daha fazla bulunmalarına gayret edeceğiz. Projenin özeti bu.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadınların ev ekonomisini güçlendireceği yapıyı oluşturmaları gerektiğini belirtti.

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, proje kapsamında kadınların iş hayatına en iyi şekilde katılımını sağlamak olduğunu söyledi ve projenin hayırlı olmasını diledi.

Gaziantep Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce de kadın girişimcileri sektöre kazandırmak için bir protokol imzalayacaklarını belirterek, “Kadın girişimcilerin istihdama katkılarını arttırmak, ayakkabı sektörünün ihtiyacı olan işlemlerin hızlı bir şekilde yapılması ve sektöre kazandırılması için inşallah girişimde bulunacağız.” dedi. 

Triko ve Konfeksiyoncular Derneği Başkanı Yusuf Sezer ise açılan merkezlere ürünleri hazırlanmak üzere göndererek buradaki kadınlara iş imkanı sağlayacaklarını vurguladı.

Projenin diğer ortakları olan kurum temsilcileri de projenin hayırlı olması dileklerini yinelediler.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. 

Törene, Vali Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin, Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy ve oda başkanları katıldı. (İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir