• DOLAR 32.512
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2428.577
  • ...
Vahşi cinayet zanlılarına ağırlaştırılmış müebbet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin`de 50 bin TL parası için telle boğdurularak öldürülen ve bir ağaç kenarına gömülen 28 yaşındaki Navruz Taşoğlu`nun zanlıları, cinayet suçunun yanı sıra gasp suçu işledikleri için de ceza aldı. Genç kadının katil zanlılarından 2`si cinayetten ağırlaştırılmış müebbet, gasp suçundan da 10`ar yıl, biri ise cinayete yardım ve yataklık suçundan 13 yıl 4 ay, gasp suçundan ise 5 yıl hapis cezası aldı.

 

Ev almak için biriktirdiği 50 bin TL için öldürülen sonra cesedi toprak altına gömülen 28 yaşındaki Navruz Taşoğlu adlı kadının cinayetiyle ilgili yargılanan zanlılara ceza yağdı. Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yargılanan 6 zanlıdan cinayeti işleyen İbrahim Ç. ile Osman S. ağırlaştırılmış müebbet, Alptekin D. ise 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

Olay 18 Kasım 2011 tarihinde Meydana gelmişti. Olay tarihinde cinayet kurbanı Taşoğlu işyerinde birlikte çalıştığı arkadaşı Sema Ç`ye biraz birikimi olduğu ve ev almak istediğini söyledi. Sema Ç. ise eşi İbrahim Ç`ye Taşoğlu`nun 50 bin TL parası olduğunu, kadını öldürerek parasını alabileceklerini ifade etti. Sema Ç., eşi İbrahim Ç. ile bir süre cinayeti planladı. İbrahim Ç. ise bir süre silah aradı ancak bulamadı. Eşine, silah bulunması halinde kadını öldürebileceğini bir yakınları olan H.B`nin evinin bahçesine gömeceklerini, ama silah bulunmazsa boğamayacağını söyledi. İbrahim Ç. daha sonra durumu birlikte içki içtiği bacanağı Osman S, Alptekin D ve H.B.`ye anlatarak fikirlerini aldı. Çınar, arkadaşlarına ve bacanağına da silah bulduğu takdirde genç kadını öldürebileceğini ancak boğamayacağını ifade etti.

 

Olayla ilgili 3 Mart 2012 tarihinden bu yana tutuklu yargılanan Osman S., İbrahim Ç. ile eşi S.Ç., Alptekin D., H.B., H.T. M.S., S.S. karar duruşması için hakim karşısına çıktı. Zanlılardan S.Ç., H.B., H.T., M.S., S.S. serbest bırakıldı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir