• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Doktor Afiye Sıddıki'nin oğlu ve kız kardeşi İstanbul'a geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul’a gelen Ahmet ve Fevziye Sıddıki'yi, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Meryem Kiraz, İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve İstanbul Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş ile İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Elibüyük karşıladı.

Ziyarette ilişkin açıklamada bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, geçtiğimiz günlerde Dr. Afiye Sıddıki’nin durumunu gündeme taşımak için uluslararası katılımın da olduğu bir panel düzenlediklerini hatırlattı.

Elibüyük, "Bu panel hem Türkiye’de hem de yurt dışında takip edildi. Şimdi de Afiye Sıddıki’nin kız kardeşi ve oğlunu İstanbul’umuzda ağırlayacağız. Amacımız Afiye Sıddıki’nin özgürlüğüne kavuşması. Bu doğrultuda günler öncesinden insan hakları kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gazeteciler ve yazarlardan oluşan geniş bir ziyaret listesi hazırladık. Kamuoyunun bu olayı duyduğunda hassasiyetle sahip çıkacağına inanıyoruz." dedi.

"Türkiye ve Pakistan hükümetlerine önemli görevler düşüyor"

Doktor Afiye Sıddıki’nin, yıllardır ABD zindanlarında işkence ve baskı gördüğüne dikkat çeken Elibüyük, şunları söyledi:

"Türkiye kamuoyunun bu olay karşısında sessiz kalamayacağını biliyoruz. Ancak yeteri kadar duyurulamadığını düşünüyoruz. Bunun için insan haklarına saygılı gazetecilerinden, yazarlarından bu konuda destek bekliyoruz. Biz HÜDA PAR olarak mazlumun kimliğine bakmayız. Genel merkezimizin gündem değerlendirmelerinden Afiye Sıddıki’nin özgürlüğü için Türkiye ve Pakistan hükümetlerine önemli görevler düştüğü zikredilmişti. Eğer kamuoyu oluşturulursa ve ABD’ye baskı yapılırsa Afiye Sıddıki’nin, oğlu Ahmed’e kavuşacağına inanıyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir