• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 salgını nedeniyle işlerinin durma noktasına geldiğini belirten esnaf, “kontrollü normalleşme” sürecinde de işlerinin açılmamasından yakınıyor.

Ekonomide derin yaralar bırakan Covid-19 salgını hem halkı hem de esnafı halen olumsuz etkilemeye devam ediyor. Halk, temel gıda ürünleri başta olmak üzere birçok ürüne art arda yapılan zamlardan ve ihtiyaçlarını pahalılıktan dolayı alamamaktan dert yakınırken esnaf ise ürünlerini satamamaktan şikâyet ederek tek umutlarının Ramazan ayı olduğuna dikkat çekiyor.  

Tüm dünyada etkisini sürdüren Covid-19 salgını insanları sağlığından etmenin yanı sıra ekonomilerine de ciddi anlamda zarar vermeye devam ederken uzun süredir sokağa çıkma ve diğer kısıtlamalardan dolayı iş yapamayan birçok esnaf, “kontrollü normalleşme” ile birlikte işleri kısmen de olsa açıldı.

Salgının etkisi nedeniyle zor bir dönemden geçen esnaf, normalleşme ile beklediği rağbeti görmezken biriken kiralarını,  faturaları ve çalıştırdıkları personelin maaşlarını bile ödemekte zorluk çekiyor. Ticari olarak aradığını bulamayan esnaf, umudunu Ramazan ayına bıraktı.

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasının ardından bir nebze de olsa işlerin açıldığını ancak istenilen düzeyde olmadığını ifade eden esnaf, satışların ise düşük olduğunu ve Ramazan ayının yaklaşmasıyla işlerinin normale dönmesini ve satışlarının artmasını bekliyor.

Covid-19 salgını nedeniyle bekledikleri hareketliliği bulamadıklarını ve bundan dolayı da umutlarını 11 ayın sultanı Ramazan ayına bağladıklarını belirten Tarihi Almacı Pazarı ve Kalealtı esnafı, Ramazan ayı hazırlıklarına başladı.

Ramazan ayı ile birlikte işlerinin eski bereketine kavuşmasını beklediklerini belirten şarküteri ürünleri satan Arif Şimşek, esnafın tek umudunun Ramazan ayı olduğunu söyledi.

“Umudumuz Ramazan ayının gelmesidir”

Kısıtlamalardan sonra bir nebze de olsa esnafın biraz rahatladığını belirten Şimşek, “Ramazan ayı da yaklaşıyor. Bütün umudumuz Ramazan ayının gelmesidir. İnşallah daha hareketli günler bekliyoruz. Şu anda satışlarımızı normalin biraz üzerindedir. Fakat Ramazan ayına doğru biraz daha bir hareketlilik bekliyoruz. Satışların artmasını umut ediyoruz. Hem Ramazan ayı hem de bizim peynir sezonumuz başlıyor. Ramazan ayının gelmesiyle peynir sezonunun hareketlenmesini bekliyoruz. Yeni peynirlerde gelmeye başladı. Henüz fiyatlar daha uygun. Ramazan ayı öncesi müşterilerimizden bir ilgi bekliyoruz. Kahvaltılık ürünler rağbet görüyor.” dedi.

“Ramazan ayında peynir sezonu ile birlikte bir hareketlilik başlayacak”

Ramazan ayını umutla beklediklerini belirten Fatih Tıbık ise, “İnşallah umudumuz işlerin açılmasıdır. 11 ayın sultanı Ramazan ayı geldiğinde umudumuzla, hazırlığımızla Ramazan ayını bekliyoruz. Esnaf olarak ürünlerin en kalitelisini getirmeye çalışıyoruz. Pandemi nedeniyle ince dokuyup sık eliyoruz. Ramazan ayında kahvaltı ürünleri tercih ediliyor. Antep peyniri sezonumuz da yaklaşıyor. Ramazan ayında peynir sezonu ile birlikte bir hareketlilik başlayacak.” ifadelerini kullandı.

“İnşallah Ramazan ayında işlerimiz daha iyi olacaktır”

Ramazan ayı öncesi bir alış veriş hareketliliği beklediklerini belirten Ekrem Kadifeci de şunları söyledi.

“Pandemi nedeniyle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasaklarından dolayı çok sıkıntılar çektik. 2-3 haftadır sokağa çıkma yasaklarının kalkmasıyla birlikte işlerimiz biraz açıldı ama umudumuz 11 ayın sultanı Ramazan ayıdır. Ramazan ayından çok umutluyuz. Müşterilerimizde doğal ver yöresel ürünleri anlamında hizmet ediyoruz. Umudumuz bu virüsün ve yasakların tamamen kalkmasıdır. Ondan sonra daha da iyi olacağına inanıyoruz. 11 ayın sultanı Ramazan ayı bereket ayıdır. İnşallah Ramazan ayında işlerimiz daha iyi olacaktır. Pandemi sürecini kolay atlatamıyoruz.”

“Ramazan ayı öncesi biraz bir hareketlilik var”

 Salgın sürecinin esnaf için biraz sıkıntılı geçtiğini belirten Aydın Şenkaya da, “Pandemi nedeniyle bir yıldan beri işlerimiz biraz durgundu. Ama bizlerde siparişleri kargo üzerinden gönderdiğimiz için biraz hareket vardı. İnşallah Ramazan ayı da geliyor. Gaziantep dışındaki müşterilerimiz de sipariş veriyor. Siparişleri kargo ile gönderiyoruz. İnşallah Ramazan ayı öncesinde de bir hareketlilik beklentimiz var. İnşallah daha iyi olacak.” şeklinde konuştu.

“Umudumuz Ramazan ayıdır”

Salgın nedeniyle zor günler geçiren esnafın umudunun Ramazan ayı olduğunu belirten Hasan Kereci de, “Umudumuz Ramazan ayıdır. Ramazan ayına çok güveniyoruz. Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır. Bereket ayından umutluyuz. Ramazan ayı öncesi de bir canlılık olacak. Pandemi nedeniyle halkımız ve esnafımız biraz çok yıprandı. Çoğu esnaf bu süreçte zarar etti. İnşallah pandemi nedeniyle yaşadığımız sıkıntıyı atlatırız.” temennisinde bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız