• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Mil-Diyanet Sen'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Cumhurbaşkanı Kararı'yla feshedilen İstanbul Sözleşmesine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Aileleri perişan eden, yuvaları dağıtan ve kadın cinayetlerini durdurmak yerine artıran İstanbul Sözleşmesine, kurulduğu günden itibaren karşı çıktıklarını belirten Gül, her fırsatta İstanbul Sözleşmesini eleştirdiklerini ve olumsuz sonuçlarını dile getirdiklerini söyledi.

Kararın feshedilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Gül, “İstanbul Sözleşmesini destekleyen 6284. maddeyi mecliste kabul edenleri de eleştirdik. Bizim derdimiz, kim yaparsa yapsın, yanlış yapanları uyarmaktı, derdimiz üzüm yemekti, bağcıyı dövmek değildi. Demek ki oluyormuş, mücadelemiz sonuç verdi ve İstanbul Sözleşmesi bir daha gündeme gelmemek üzere tarihin çöplüğüne gömüldü. İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi için mücadele eden tüm sivil toplum kuruluşlarına, mücadelemizi haklı bularak, özellikle feshedilmesi kararını veren sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.”

“RTÜK ‘Ahlâk Denetim Kurulu’nun kurulmalı”

Gül, “Ahlaksız televizyon dizi ve filmleri, LGBTİ dernek faaliyetleri, milletimize umut olarak empoze edilen kumar ve şans oyunları için de bir önlem alınması gerektiğini ifade ediyoruz. Sözde muhafazakâr TV kanallarının aile yapımızı daha fazla yıpratmaması için RTÜK’ü göreve çağırıyor, içinde Diyanet’in de bulunduğu RTÜK ‘Ahlâk Denetim Kurulu’nun kurulmasını Mil-Diyanet Sen olarak talep ediyoruz. Sözleşmenin iptali; inancın, azmin, gayretin, cesaretin ve ‘Önce Ahlâk ve Maneviyat’ bayrağı ile hareket etmenin sonucudur. Mil-Diyanet Sen olarak ülkemizde yaşanan manevi tahribata ‘DUR!’ demek için mücadelemize devam edeceğiz.” denildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir