• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kuaförler çalışma saatlerinin uzatılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'de Coronavirus tedbirleri kapsamında uygulanan yasaklarda erkek kuaförleri, saatler konusunda sıkıntı çektiklerini bu saatlerin biraz daha uzatılması ve sıkıntı çekmeyecekleri bir uygulama getirilmesini istiyor.

Saatler konusunda sıkıntı çektiklerini belirten Salih Ayçoban, salgın sürecinde bütün esnaflar gibi sektör olarak mağdur olduklarını dile getirdi.

 

Ayçoban, "Salgın sürecinde günlük yaşantımızda dahi maddi ve manevi olarak sıkıntılara girdik. Ödemelerimiz aksadı, kiracı olan arkadaşlarımız kiralarını ödeyemedi, iş değiştirmek zorunda kaldılar. Şu an işlerimiz eskisi gibi değil. Dükkanlarımız yaklaşık 2 ay kapalı kaldı. Bunun yanı sıra kirada olanlar büyük bir mağduriyet yaşadı. Meslek değiştirmek zorunda kalanlar olduğu gibi gündelik işe gidenler oldu." ifadelerini kullandı.

Salih Ayçoban

"Müşterilerimiz gündüz çalıştıkları için haliyle gece saatlerinde geldiklerinde bizim mesai saatimiz bitmiş oluyor"

Salgın nedeniyle hassas davrandıklarını belirten Ayçoban şöyle konuştu:

Müşterileri maskesiz olarak içeriye almıyoruz. Bunun yanında hijyen olarak makinelerimizi temizliyoruz. Makaslarımızı dezenfekte ediyoruz. Müşterilerle temasımız çok fazla oluğu için eldiven ve maske kullanıyoruz. Saat kavramı bize yetmiyor. Çünkü müşterilerimizin hepsi gündüz çalıştığı için berberlere akşam gitmek durumunda kalıyorlar. Onların çıkış saati ile bizim mesai saatimiz arasında çok az bir zaman kalıyor. Bu bir saatte çok fazla kişiyi tıraş edemiyoruz. Bu yüzden devletimizden berberlerin çalışma saatlerini 9 veya 10'a kadar uzatılmasını talep ediyoruz.

Emrah Uçuk

"Salgın nedeniyle randevu sistemiyle çalışıyoruz"

Salgın döneminde yaşadıkları sıkıntılardan bahseden Emrah Uçuk, "Pandemi sürecinde yaşadığımız sorunlar genelde işlerin düşüşü ve dükkanların kapatılması oldu. Tekrardan yavaş yavaş yoluna girmeye başladı. Ara sıra işlerde durgunluk oluyor. Şuanlık durumumuz iyi diyebilirim. İnsanlar pandemi sürecinden dolayı sıkıntılar yaşıyor. Biz de sağlık açısından randevu sistemiyle çalışıyoruz. Maskesiz müşteri almıyoruz." şeklinde konuştu.

Erdal Korhan

"Sağlık kurallarına uyarak tedbiri elden bırakmıyoruz"

İşyerinde hijyen kurallarına dikkat ettiklerini ifade eden Erdal Korhan, "Pandemi sürecinde 55 gün dükkanlarımız kapalı kaldı. Yanımda çalışan 4 tane elemanım işe gelemez oldu. O süreç içerisinde müşteri kaybımız oldu. Zor durumlar yaşadık. Şu an işlerimiz pandemi öncesine göre kötü durumda ancak yavaş yavaş kendimizi toparlıyoruz. 55 gün içerisinde çok kaybımız oldu. Korsan berberler piyasaya çıktı. Her ne kadar yasak olursa olsun gidiyorlardı. Biz de tedbir amaçlı müşterilerimizi içeride oturtmuyoruz. Koltuklarımızı dışarıya aldık. İçerideki koltuklar mesafeli bir şekilde çalışıyor. Çalışanlarımız sırayla kendi müşterilerini içeriye alıyorlar. Her tıraş öncesi ve sonrası dezenfektan ve sterilize makinamızla önlemler alıyoruz. Tek kullanımlık kesim havluları kullanıyoruz. Her gelen müşteriye HES kodu soruyoruz. Kurallara uyarak tedbiri elden bırakmıyoruz." dedi.

Hasan Çıkan

Kapalı oldukları dönemde zorluk çektiklerini belirten Hasan Çıkan, "50 günlük süre boyunca çok aşırı zorluk çektik. Bu da bizi bayağı etkiledi. İş hayatında veya ev hayatında sıkıntılar çektik. Geçim sıkıntısı yaşadık. Açıldıktan sonra yavaştan mesleğimizi devam ettiriyoruz. Şu anlık elimizden gelen budur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir