• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
Huzurevleri ve bakım kuruluşlarında aşılama süreci tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 65 yaş üstü vatandaşların korunması, desteklenmesi, evde bakımlarının yapılması ve psikososyal destek gibi geniş bir alandaki uygulamaları kapsayan Yaşlı Destek Programı (YADES) ile 66 bin 726 kişiye ulaştı.

Yaşlı vatandaşların öncelikle bulundukları ortamda sağlık, huzur ve güven içinde yaşamlarını devam ettirmeleri, toplum içinde aktif, üretken ve saygın bir şekilde mutlu bir yaşam sürdürmeleri hedefiyle çalışmalar yürüten Bakanlık, yaşlıların evde ve kuruluşlarda bakımlarına yönelik destek programlarını da uyguluyor. Bakanlıkça yaşlıların evde bakımlarına yönelik başlatılan en önemli uygulamalardan birini VEFA Projesi oluşturuyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 65 yaş üstü vatandaşların korunması, desteklenmesi, evde bakımlarının yapılması ve psikososyal destek gibi geniş bir alandaki uygulamaları kapsayan YADES'i de sürdürüyor.

YADES kapsamında yerel yönetimlerin yaşlılara yönelik projelerine destek veren Bakanlık, son 4 yılda 16 ilde, 40 farklı projeye toplam 32 milyon 846 bin 32 lira kaynak aktarımında bulundu. Program ile 66 bin 726 yaşlıya destek sağlandı.

65 yaşını doldurmuş kimsesiz, bakıma muhtaç kişiler ile engelli durumdaki on binlerce vatandaşın yararlandığı aylık maaş ödemelerinde bu yıl artışa giden Bakanlık, 2021'in ilk 6 aylık dönemi için yaşlı aylıklarında kişi başına ödenecek yardım miktarını 763 liraya, yüzde 40 ile 69 engellinin aylığını 609 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli vatandaşların aylığını da 914 liraya yükseltti.

Bakanlık, Covid-19'a karşı resmi ve özel huzurevleri ile engelli bakım kuruluşlarında bir yılı aşkın süredir maske, mesafe, hijyen, düzenli Covid-19 testleri ve ziyaret kısıtı gibi sıkı önlemleri uyguluyor.

Türkiye'de Covid-19 ile mücadele kapsamında huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile buradaki personelin aşılama süreci de tamamlandı. Bakanlığa bağlı resmi ve özel huzurevleri, engelli bakım merkezleri ve korumaevleri gibi kuruluşlarda 87 bini aşkın kişiye aşı uygulaması yapıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir