• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Van basınında öne çıkan başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van yerel basınında öne çıkan bazı haber başlıklıları şöyle:

 

VAN OLAY GAZETESİ: \"MAHALLEMİZDE İÇKİ SATIŞI İSTEMİYORUZ\"
Van Karşıyaka Mahallesi sakinleri, mahallerinde açılacak olan içki büfesine sert tepki gösterdi. Mahallelerinde içki satışını istemediklerini söyleyen Karşıyakalılar, içki büfesini açacak olan kişinin, bütün mahallenin vebalini taşıyacağını söyleyerek yetkilerin, içki satışına izin vermemesini istedi.

 

Kürtçe Vaaz ve Hutbe`ye Vanlılardan Kürtçe Destek
Kürtçe Vaaz ve hutbeye bir destek de Vanlılardan geldi. Kürtçe konuşan Vanlılar uygulamanın Van`da da başlamasını istediler.

 

Bir Milyon Paket Sigara Ele Geçirildi
Ağrı`da 7 aylık çalışmalar sonucu gerçekleştirilen baskınlarda bir milyon 202 bin 250 adet paket sigara ele geçirildi.
Öğrenci Yurtlarında Dini Danışma ve Rehberlik
Van Çatak İlçe Merkezindeki kız öğrenci yurtlarında barınan ilköğretim ve lise öğrencilerinin ahlâkî gelişimlerine katkı sağlamak ve dini hassasiyetlerini canlı tutmak amacıyla Çatak Müftülüğü bünyesinde görev yapan Kur`an Kursu Öğreticileri,öğrenci pansiyonlarında dini danışma ve rehberlik hizmeti vermeye başladı.

 

GAZETE VAN : Van`ın Çatak ilçesinde Yaşayan Hufzullah Aydın Zor Durumda
Van`ın Çatak ilçesinde 2 yıl önce ortaya çıkan böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz makinesine bağlı hayat süren Hufzullah Aydın, böbrek nakli beklediğini söyledi.

 

HABER VAN: Van Kopter Helikopter Uçuşa Hazırlanıyor !
Van`da geçen yıl kendi imkanlarıyla yaptıkları helikopteri uçurmaya çalıştıkları esnada kaza yapan dört genç, yeniden tasarlayarak \"Vankopter\" adını verdikleri helikopter için şimdi uygun pist arıyor.

 

VAN HAVADİS : Bayram Oteli Davası Ertelendi

5,6 büyüklüğündeki depremde 24 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Oteli ile ilgili davanın üçüncü duruşması, Van 2`nci Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldü. Duruşma 2 Mayıs 2013 tarihine ertelendi.

 

D. ANADOLU : İmara İtirazlar Başladı
Van`da geçtiğimiz günlerde askıya alınan yeni imar planı ile ilgili itirazlar başlarken, büyük bir yoğunluğun yaşandığı görüldü. Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar`ın katılımı ile detaylı tartışılan yeni imar planının itiraz başvuruları da başladı.
(Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir