• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
Hollanda`da Ezâna Onay
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cuma saatlerinde ülke genelinde ezana müsaade edilen Hollanda’nın Deventer şehrinde bu uygulamanın diğer günlere de yayılması yönünde belediyenin aldığı karar, çevre sakinlerince de benimsendi.


Yaklaşık 10 yıl önce yapılan Deventer Merkez Camii cemaatinin yoğun talebi dolayısıyla Deventer belediyesine. resmî başvuru yapıldı. Caminin resmî talebi kabul edildikten sonra cami çevresinde oturan semt sakinlerine referandum yoluyla ezan konusunda fikirleri soruldu. Ocak ayında gerçekleştirilen referanduma toplam 485 hane katıldı. Buna büyük çoğunluğu itirazı olmadığı görüldü. Referandumda sadece 167 kişi olumsuz görüş beyan etti. Referandum sonuçları Belediye yetkilileri tarafından noter huzurunda açıklandı ve akabinde ezana müsaade edileceği duyuruldu.

Kararda her gün saat 12.00 ve 14.00 arasında ezan okunmasına müsaade edileceği belirtiliyor. Ayrıca bir ses sınırlandırma cihazı ile çok aşırı sesi önleme şartı da ortaya konuldu.

HOLLANDA MÜSLÜMANLAR KONSEYİ’NDEN KARARA DESTEK

Cami yönetimi ve cemaati bu karardan memnuniyetlerini dile getirdiler. Kısa zamanda ezan okunmasına başlayacaklarını duyurdular. Hollanda Müslüman Konseyi sözcüsü Yassin el Forkani bu kararla memnuniyet duyduğunu belirterek, Müslümanlar çevresiyle uyumlu bir şekilde toplumda Müslümanca hayatlarını devam ettirebilecekleri açıklamasında bulundu. (Yeni Asya)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir