• DOLAR 32.572
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.42
  • ...
Dünya Mustazafları Unutulmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır (Amed) Şubesi Başkanı Nuri Güler derneklerinin Diyarbakır`da düzenleyeceği Dünya Mustazaflar Haftası etkinlikleri takvimini açıkladı. Nuri Güler yaptığı açıklamada, her sene Dünya Mustazaflar Haftası etkinlikleri kapsamında dünyada yapılan zulümlere dikkat çekmek ve yaşanan zulümleri teşhir edip, zalimleri lanetleyerek, mazlum ve mustazafların yanında olduklarını haykırmak istediklerini söyledi.
 
Resim Sergisi 15 Mart`ta başlıyor
Her sene gelenekselleştirilen Dünya Mustazaflar Haftası Resim Sergisini bu yıl da 150`nin üzerinde seçkin fotoğraf ile açacaklarını ifade eden Güler , " Resim sergisinde yaşanan mazlumiyetleri bir kez daha haykıracağız. Resim sergimizde bölgemizde ve diğer İslam coğrafyasında yaşanan vahşetler, emperyalist batının işlediği katliamlara ait görüntüler, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze yapılan zulümler, Filistin, Çeçenistan, Halepçe Irak, Suriye`deki insanlık dramı, Bosna vahşeti, Myanmar`daki Budist Vahşet gibi konuları işleyerek İslam ümmetinin içler acısı durumuna dikkat çekmek istedik" ifadelerini kullandı.
 
Güler sergi tarihlerini şöyle sıralayarak;
"15 Mart Cuma: Ulu Cami Önü
16 Mart Cumartesi: Ninova park Önü(Huzurevleri)
17 Mart Pazar: Kaplan Düğün Salonu Önü
18 Mart Pazartesi Çeşme Durağı (Gaziler)
19 Mart Pazartesi: Kahve Önü (Bağlar)`nde gerçekleşecek olan resim sergisine tüm halkımızı davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Panel 17 Mart Pazar Günü
17 Mart Pazar Günü Kaplan Düğün Salonu`nda saat 12:30`da Bayanlara ve Saat 19:00`da erkeklere olmak üzere bir panel düzenleyeceklerini söyleyen Güler, " Ayrıca Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerde Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle 16- 23 Mart tarihleri arasında çeşitli seminerler düzenlenecek" dedi. (M.Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir