• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İstanbul'da ev almak cep yakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da bir evinizin olmasını istiyorsanız sağlam bir birikime sahip olmanız lazım. Size en uygun daire ise cebinizdeki bütçeye uyan dairedir.

İstanbul genelinde merkez ilçelerde fiyatlar zirve yaparken merkezden uzaklaşıldıkça biraz daha ekonomik daire bulabilmeniz mümkün.
Ev arama sürecinde elbette sizin tercihiniz belirleyici.
Tek başınıza ya da ailecek mi bir ev almak istiyorsunuz ya da çocuklarınızın park ve bahçelerde koşuşturasileceği bir lokasyon mu aramaktasınız?
Her arayışın belli bir maddi bedeli var.....

Artık İstanbul'da 300 bin TL'ye 1+1; 500 bin TL'ye 2+1; 600 bin TL'ye 3+1 ev bulmak kolay değil.

Ev almayı planlıyorsanız bu bölgeleri deneyin

İstanbul'un gelişmekte olan ilçelerinden Esenyurt, gayrimenkul geliştiricilerinin yoğun ilgi gösterdiği bölgelerin başında geliyor. Çok sayıda konut projesinin hayata geçirildiği Esenyurt, İstanbul'da satılık konut metrekare fiyatı açısından en uygun bölge ama son dönemdeki artışları da gözden uzak tutmamak gerek.

Sancaktepe için ulaşım öncelikli düşünmeniz lazım. Emlak alanındaki hızlı yükselişiyle dikkati çeken bölge. Markalı konut projelerinin hayata geçirildiği bölgede ortalama satılık konut metrekare fiyatları 2018 yılı baz alındığında 2 bin 428 TL olurken, daire fiyatları 182 bin 133 TL ile 303 bin 600 TL arasında değişiyordu. Sancaktepe'nin konut yatırım geri dönüş süresi ise 16 yıl.

Düzenli kentleşmesi ve üniversitelere yakınlığıyla dikkati çeken Beylikdüzü de uygun fiyatlı konut yatırımı yapmak isteyenlerin tercihlerinden. Beylikdüzü'nün konut yatırım geri dönüş süresi ise 18 yıl. Metrekare büyüklüğü düşünüldüğünde daire satın alımı için bu bölgede de arayışa girilebilir.

Uygun fiyat için koşuşturmalısınız

Üçüncü havalimanı ve Kanal İstanbul projeleriyle öne çıkan bölge Arnavutköy, son yılların en çok değerlenen ilçelerinden. Bunun yanı sıra ilçede hâlâ uygun fiyata satılık daire bulmak mümkün. Yine son süreçte konjonktürün değiştiğini akılda tutarak fiyat ve metrekare birim fiyatlarını kontrol ederek hareket edebilirsiniz.Bölge, konut yatırımı yapmak isteyenlerin de dikkatini çekiyor. Arnavutköy'ün konut yatırım geri dönüş süresi sadece 23 yıl.

Metro ve metrobüs hatlarıyla İstanbul'un merkezi bölgelerine ulaşımı kolayca sağlanması beklenen Silivri de uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenlerin uğrak noktası. Silivri'de ortalama satılık konut metrekare fiyatları 2018 yılı bazında 2 bin 408 TL olurken, 100 metrekarelik bir satılık konutun ortalama fiyatı 180 bin 613 TL ile 301 bin TL arasında değişiyordu.2021 kıyaslaması yapmayı unutmayın. Bölgenin konut yatırım geri dönüş süresi ise 22 yıl.

Merkezde oturmak cep yakıyor

İstanbul'un Pendik ilçesine bağlı olan Kurtköy; Tuzla, Sultanbeyli ve Şile ilçelerine komşu. Sabiha Gökçen Havalimanı'na olan yakınlığı ile tercih edilen Kurtköy, ucuz ev satın alabileceğiniz İstanbul semtleri arasında.Pendik merkez düşünürseniz fiyatlar el yakacaktır. Merkezden ziyade merkezdışına yönelmeniz gerek.

İstanbul'un Anadolu yakasında, Marmara Denizi'nin kıyısında bulunan Kartal, aynı zamanda Maltepe, Sultanbeyli ve Pendik ilçelerine komşu. Deniz yolu ulaşımının aktif olarak kullanılabildiği ilçelerden olan Kartal'da satılık ev fiyatları yine merkezde artıştta. Kartal7ın üst bölgelerinde arayışta bulunun.

En fazla göç alan ilçelerden biri olan Gaziosmanpaşa, kentsel dönüşümün de etkisiyle son zamanlarda bir çok yeni konut seçeneği sunar hale geldi. Bugün uygun fiyatlar ile ev sahibi olmak isteyenlerin tercih edebileceği semtlerden bir diğeri olan Gaziosmanpaşa'da satılık ev fiyatları biraz daha cazip daire fiyatı sunabiliyor

 Ailecek mi oturacaksınız?

İkamet için düşünülecek semtler adına mutlaka eğitim profili birinci sıraya konulmalı. Çünkü çocukların eğitim hayatını sürdürebilmesi her şeyin önünde yer almakta. Bu sebeple bünyesinde ilkokul, ortaokul, lise gibi her seviyeden eğitim kurumunu barındıran semtler ev kiralama veya satın alma için çok daha ideal.Ev ararken, çocuklu aileler için ideal semtler tespit edilirken mutlaka parkların da göz önünde bulundurulması şart.Bu ilçelere ek olarak Kartal, Sarıyer, Bağcılar gibi geniş arazileri bulunan aynı zamanda parklarıyla da ön plana geçen yerleşim alanları da çocuklu aileler için ideal semtler arasında yer alıyor.
Bu kriterler göz önünde bulundurulduğunda çocuklu aileler için ideal semtler arasında Beşiktaş ve Kadıköy ilk sıralarda yer alıyor. Pek çok eğitim kurumunun bulunmuş olduğu ilçeler ayrıca bünyesinde yer alan semtlerle de dikkat çekiyor.

Kirası uygun semt arayışı

İstanbul'da kirası uygun semtler, şehir merkezine uzak konumda bulunan semtlerde bulunuyor. Yurdun hemen her bölgesinden göç alan ve yabancı uyruklu kişilerin de yaşamayı tercih ettiği İstanbul'da en ucuz semtler, ülkenin diğer şehirlerindeki fiyatlara oranla daha yüksek fiyatlarla sunuluyor. 2018 yılı baz alındığında İstanbul'da en uygun kira fiyatları Silivri bölgesinde bulunuyor. Metrekare birim fiyatlarında Silivri ilçesindeki kiralık konutlar, 9 TL olarak sunuluyor. Ortalama 100 metrekare bir dairenin kira fiyatı 900 TL olarak belirleniyor. Arnavutköy, İstanbul'un en ucuz semtleri arasında yer alıyor. 9 TL metrekare birim fiyatlarından ortalama 100 metrekarede 900 TL kiralık konut değeri sunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir