• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Küçükbaş hayvan projesinde işletme tespitlerine başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ön incelemeleri yapılan projede, işletme tespit çalışmaları Bağtepe Köyünde yapıldı. İşletme tespit çalışmaları çerçevesinde ilk işletme tespitine Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Ziraat Bankası Müdürü Mehmet Aydın, İl Müdür Yardımcısı Yaşar Ören, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Nurettin Gül ve teknik elemanlar katıldı.

Siirt Valiliği ve Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile 4 Ocak tan beri müracaat alınan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’’ projesinde, işletme tespit çalışmaları başladı. Üreticiler tarafından yoğun ilgi gösterilen projeye, il genelinde iki binin üzerinde başvuru yapıldı.

Bağtepe Köyü işletmelerinde yapılan teknik incelemelerin ardından bir açıklama yapan Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, Siirt’in küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde geleneği olan önemli bir bölge olduğuna dikkat çekti.

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’’ projesine il genelinden çok yoğun bir ilgi olduğunu ifade eden Demirhan “Arkadaşlarımız tarafından inceleme ve teknik çalışmalar hızlı bir şekilde yürütülmektedir. Projede ilçe idarecilerimiz ile birlikte 50’ye yakın ziraat mühendisi ve veteriner hekim çalışmaktadır. İlimiz için büyük önem taşıyan bu projeye verdiği destekten dolayı Sayın Valimize ve ziraat bankası yetkililerine şükranlarımızı sunuyorum. İlk koyunlar yakında ağıllarımıza girmeye başlayacaktır. Amacımız, şartları uyan yetiştiricilerimizin azami bir şekilde projeden faydalanmasını sağlamaktır.’’ dedi.

İşletme tespit çalışmalarının bitirilmesi ile hayvan alımlarının başlayacağı kaydedildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir