• DOLAR 32.315
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2279.999
  • ...
İddia:İstanbul'da yayın yapan İhvan'a yakın Tv'nin Mısır karşıtı yayınları durdurmaları istendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli El Arabiye televizyonu, Türkiye'nin İstanbul'da yayın yapan Müslüman Kardeşler bağlantılı televizyon kanallarına Mısır'a yönelik eleştirel yayınlarını durdurmaları talimatı verdiğini iddia etti.

El Arabiya'nın internet sitesinde yayımlanan ve "konuyla ilgili bilgi sahibi" kaynaklara dayandırılan haberde Türk makamlarının üç muhalif kanal; El Şark, Vatan ve Mekameleen'e Mısır'a yönelik eleştirel siyasi programları derhal durdurmaları ve sadece siyasi olmayan program ve dizilere yer vermeleri için talimat ilettiği ileri sürüldü. Talimata uymayanlara kapatma gibi cezalar verilebileceği belirtildi.

İstanbul'dan yayın yapan El Şark televizyonu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Mısır Sokaklarında" dizisinin bu akşamki bölümünün yayınlanmayacağını belirterek izleyicilerinden özür diledi. Bölümün niçin yayınlanmayacağına dair bilgi ise verilmedi.

Televizyonlara içerik uyarısı

Independent Türkçe'nin ulaştığı kaynaklara göre Mısır kanallarından kültürel programların yapılmasının istendiği bu minvalde Sisi karşıtı yayınların yapılmasının istenmediği ve bazı genel yayın yönetmenlerinin de görevi bırakması gerektiği ifade edildi. Independent Türkçe'nin ulaştığı bir diğer bilgiye göre de FETÖ'ye yakın bazı kişilerin Mısırlı yetkililerden ülkede yayın yapmak için izin istediği, Mısır makamlarının bu izni vermediği belirtildi

Independent Türkçe'ye konuşan Mısırlı kaynaklar, iki ülke arasında 'diplomatik temasları yeniden başlatmak' diye bir şey olmadığını belirterek, Mısır ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkinin maslahatgüzar seviyesinde devam ettiğini belirtti

Resmi kaynak, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmenin, egemenlik ilkesine ve Arap ulusal güvenliği gereklerine saygı temelinde olduğunu ifade ederek, ülkeler arasındaki ilişkileri düzenleyen yasal ve diplomatik çerçevelerin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak, Kahire’nin, Mısır ile normal ilişkiler kurmak isteyen her ülkenin uluslararası hukuk kurallarına ve iyi komşuluk ilkelerine uymasını ve bölge ülkelerinin içişlerine müdahale girişimlerini durdurmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak ayrıca, iki ülke arasında sorunlar yaşanmış olmasına rağmen halkları arasındaki güçlü bağların önemini vurguladı.

Kaynak:  Referans Medya - Independent Türkçe

Bu haberler de ilginizi çekebilir