• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
`Obama, Getirme Akıllı Telefonunu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistinli gençler, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama için ``Obama, getirme akıllı telefonunu Ramallah`a, 3G teknolojisi yok Filistin`de`` yazılı bilboardlar hazırladı.

ABD Başkanı Obama`nın bölgeye yapacağı ziyaretin yaklaşması dolayısıyla, Filistinliler, Obama`nın geçeceği Kudüs-Ramallah yoluna İsrail`in Filistin halkına yönelik ihlallerini anlatan afişler asıp dev bilboardlar yerleştirdi.

Batı Şeria`daki gençlik grupları, ``Obama, getirme akıllı telefonunu Ramallah`a, 3G teknolojisi yok Filistin`de`` yazılı dev bilboardlardan birini Obama`nın ziyaret etmesi beklenen Filistin yönetiminin merkezi yakınına, diğerini Nablus caddesinde bir binanın cephesine yerleştirdi.

Bilboardun tasarımcısı Mahir Alani AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençler arasında Obama`nın ``Amerikalılar Black Berry`siz yapamaz`` sözüne gönderme yapmak için böyle bir mesaj iletme fikri doğduğunu, İsrail`in güvenlik gerekçeleriyle 3G teknolojisine Filistin topraklarında izin vermemesine dikkati çekmek istediklerini söyledi.

İsrail ordusunun kontrol noktaları ile Filistinlilerin hareketini engellediğine de dikkati çeken Alani, ``Obama`ya sosyal medya aracılığıyla eğer Ramallah`a gelirse Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinden önce 2 saat Kalandiya sınır kapısında bekleyeceğini hatırlatan bir mesajımız daha var`` diye konuştu.

Filistin İletişim Bakanı Safa Nasıreddin, bakanlığının Filistin`de 3G teknolojisinin bulunmaması nedeniyle Obama`nın, akıllı telefonunu ABD`de bırakmasına yönelik bir kampanya başlatacağını açıklamıştı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir