• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 23 Haziran Perşembe Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;
Hâkimiyet Gazetesi; `Hukuksuzluğa Kınama`
Elazığ İhya-Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın onaylanması ile ilgili kitlesel basın açıklaması yapan Batman Hak ve Özgürlükler Platformu, Yargıtayın verdiği kararı kınayarak, Bu kararın, İslam`a ve inancını yaşamak isteyen Müslümanlara tahammülsüzlüğün ifadesi olduğu kaydedildi.

`YSK Kimin Değirmenine Su Taşıyor`
Saadet Partisi Batman İl teşkilatı Yüksek Seçim Kurulunun Hatip Dicle hakkında verdiği kararı sert bir dille eleştirerek tepki gösterdi.
Medya Gazetesi; `Hapis Cezalarına Protesto Mitingi`
İslami ve yasal faaliyetten dolayı Elazığ İhya-Der üye ve yöneticilerine Yargıtay 9. Ceza dairesi tarafından verilen 150 yıllık cezaya bir tepki de Batman Hak ve Özgürlükler platformundan geldi.

`YSK Kimin Değirmenine Su Taşıyor`
Saadet Partisi Batman İl Teşkilatı Yüksek Seçim Kurulunun Hatip Dicle hakkında verdiği kararı sert bir dille eleştirdi.

Pusula Gazetesi; `Yargıtayın 150 Yıllık Cezası Batman`da Kınandı`
Batman`da Hak ve Özgürlükler Platformu, Elazığ ve Malatya`da tutuklanan İhya-Der yöneticilerine verilen ve Yargıtayın onadığı 150 yıllık cezayı kınadı.

`Lojmanlar Park Oluyor`
Gercüş`te bulunan Maliye eski lojmanları ilçe belediyesi tarafından yıkılarak park alanına dönüştürülecek.

Doğuş Gazetesi; `150 Yıllık Cezaya Tepki`

Hak ve Özgürlükler Platformu, İhya-Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın, Yargıtay 9. Ağır Ceza mahkemesince onanmasına tepki gösterdi. Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen STK`lar basın açıklaması yaparak verilen cezanın hukuksuz olduğu söylendi. Hak ve Özgürlükler Platformu adına Bilge-Der Genel Sekreteri M. Ali Altun`un okuduğu basın açıklamasında karar bir hukuk skandalı olduğu kaydedildi.

 


`Bali İçen Genç Dehşet Saçtı`
Batman`ın Beşiri ilçesinde bali içip kendini kaybeden bir genç eline aldığı döner bıçağı ile çevreye saldırarak dehşet saçtı.

Mezopotamya Gazetesi; `Sosyal Hizmetlerin Tümü Töhmet Altında Bırakılmasın`
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün tümünün töhmet altında bırakılmamasını isteyen Sağlık-Sen Batman Şubesi, İl Müdürlüğünün bir an önce istikrarlı ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Batman Postası Gazetesi; `Bu Karar Gözdağıdır`
Elazığ İhya-Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın onaylanması ile ilgili kitlesel basın açıklaması yapan Batman Hak ve Özgürlükler Platformu, Yargıtayın verdiği kararı kınadı. Elazığ İhya-Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın onaylanması ile ilgili kitlesel basın açıklaması yapan Batman Hak ve Özgürlükler Platformu, Yargıtayın verdiği kararı kınadı. Batman`da 14 aktif sivil toplum kuruluşlarından oluşan Hak ve Özgürlükler Platformu, Elazığ İhya-Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın Yargıtay 9. Ağır Ceza mahkemesince onanması ile ilgili olarak bugün saat:17.30`da Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde kitlesel basın açıklaması yaptı.

Çağdaş Gazetesi; `Hububatta Yüksek Rekolte!`
Bu yıl hububatta yüzü gülen yöre çiftçisi, hasat mevsiminin verimli geçtiğini belirterek; "Daha önce dönümünde 150 kg elde ettiğimiz ekili buğday alanında bu yıl 400 kg ürün aldık. Bu da baharında yağışlı geçmesinden kaynaklandı" dediler. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, buğday kilosunun 600 TL`den alıcı bulduğunu ifade ederek; "Henüz ofis alım yapmadı" dedi.
M. Sıddık Demir-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir