• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Salgın sürecinin başlamasıyla yaklaşık bir yıl kapalı kaldıklarını söyleyen halı saha işletmecileri, “Kontrollü Normalleşme” kararından sonra açıklanan saatlerin kendileri için hiçbir anlam ifade etmediğini belirttiler.

 

Halkın halı sahalarda maç oynama saatinin genelde akşamları olduğunu, gün içinde kimsenin spora gelmediğini ifade eden işletmeciler, yetkililerden 19.00 olan bitiş saatinin uzatılmasını istedi.

“Kapalı spor salonları açıkken halı sahalar niye kapalı kaldı?”

Halı saha işletmelerinin kapanış saatlerinin yeniden düzenlenmesini talep eden halı saha işletmecisi Adnan Çakmak “Neredeyse bir yıl boyunca halı sahalar kapalı kaldı ve bu süreçte hiçbir maddi destek alamadık. Yaklaşık bir yıl boyunca kapalı spor salonları açıkken biz halı sahalar niye kapalı kaldık? En çok da takıldığımız konu bu. Bir yıl aradan sonra normalleşme sürecinin başlamasıyla halı sahalar açıldı ama kısıtlı açıldı. Halı sahaların açılış saati 09.00’da kapanış saati de 19.00’da bitiyor. Gün içinde zaten kimse halı sahaya top oynamaya gelmiyor, hatta önünden bile geçmiyor.” ifadelerini kullandı.

“Mağduriyetimizin giderilmesi için saatler uzatılmalı”

Saat uygulamasının yetersiz olduğunu belirten Çakmak, yetkililere seslenerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Halı sahada top oynamak isteyenler genelde akşam 19.00’da başlayıp gece 12.00’ye kadar gelmek istiyorlar. Yetkililerden akşam 19.00’da olan saatimizin uzatılmasını istiyoruz. Çünkü halı sahada top oynamak isteyen çok kişi var ama saatleri uyuşmuyor. Bu süreçte kira ve hiçbir masrafımızı ödeyemedik. Çok mağdur olduk. Yetkililerden rica ediyoruz, saat konusunda bize yardımcı olmalarını talep ediyoruz.”

“Mağduriyetimiz devam ediyor”

Normalleşme sürecinin kendileri için hiçbir anlam ifade etmediğini belirten bir diğer halı saha işletmecisi Seyit Yılmaz ise şunları söyledi:

“Bir yıldan beri halı sahamız kapalı kaldı. Normalleşme sürecinin başlamasıyla halı sahamızı açtık ancak bizim için pek değişen bir şey olmadı. Devletin bizden istediği bütün tedbir ve önlemleri almış durumdayız. Çalışma saatlerimiz gündüz olduğu için iş yapamıyoruz. Halı saha da maç oynamak isteyenlerin çoğu gündüz çalıştığı için akşam saatlerini tercih ediyor. Bu nedenle mağduriyetimiz devam ediyor. Şu anda sadece saat 5-6 gibi bazen maç oynayanlar var. Onun dışında halı sahada maç oynayan yok. Yetkililerden sorunumuza bir çözüm bulmalarını ve maç saatlerinin akşam saatlerine almalarını istiyoruz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız