• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
Görmez: Fen ve din ilmi beraber olursa denge olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, fen ve din ilimlerinin birlikte okutulmasını, ikisinin ayrı olduğu zaman dışlama ve kopukluk yaşandığını söyledi.

Kosova Cumhuriyeti Meclisi Dini Özgürlükler Komisyonu Başkanı Amir Ahmeti ile görüşen Görmez, kabulde yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

DİN DOĞRU ÖĞRENİLMELİ

"Din bütün dünyada yükselen bir değerdir fakat eğer doğru öğretilmezse, insanlar dini doğru öğrenmezlerse din fayda yerine zarar da verebilir. Çünkü din cehalet kabul etmez. O yüzden sağlıklı din eğitimine çok önem vermek lazım. Bugün bütün dünyada yaşanan din ile ilgili sorunlar, temelinde din eğitimini sağlıklı bir zemine oturtamamaktan kaynaklanıyor.

SADECE FEN MANEVİYATI DIŞLIYOR, SADECE DİN GERÇEKLİKTEN KOPUYOR

Türkiye’deki din eğitiminin bir ayağını İmam Hatip liseleri oluşturuyor. Bu liselerin sayısı bini geçti. Bu okulların eğitim sistemi aslında bütün İslam dünyasına örnek olacak bir sistemdir. Çünkü din ilimleri ile fen ilimlerini birlikte veriyor. Bir insan sadece fen ilimlerine yoğunlaştığı zaman maneviyatı, metafiziği dışlayabiliyor. Sadece din ilimlerine yoğunlaştığı zaman ise çağdan ve gerçeklikten kopuyor. Ama birlikte olduğu zaman daha dengeli bir insan tipi oluşuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir