• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Macit’ten su ürünleri av yasağı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, 1 Nisan’da başlayacak ve 30 Haziran’da sona erecek su ürünleri av yasağı ile ilgili açıklamada bulundu.

Su ürünlerinin, hızla artan nüfus için hem büyük bir besin kaynağı potansiyeli, hem de insanların dengeli beslenmesinde eşsiz bir gıda olduğu için; balıkçılığın dünyada ve ülkede gittikçe daha da önem kazanan bir iş sahası olduğunu belirten Macit “Balıkçılığımızın geleceği büyük ölçüde yasaklara uymaktan geçmektedir. Avlanma yasaklarına uyarak üzerimize düşen vazifeyi büyük ölçüde yapmış olacağız. Avlanma yasakları, su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi arttırmak, iç sularımızdaki su ürünlerinin kalite ve stoklarını korumak, ekonomik türleri geliştirmek için kısaca balıkçılığımızın ve balıkçıların geleceği için konulmuştur.” dedi.

Malatya’daki iç sularda 1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında ticari ve sportif amaçlı sazangillerin avcılığının yasak olduğuna dikkat çeken Macit, şöyle devam etti:

“Avlanılması yasak olan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaktır. Aksine hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerine göre yasal işlem yapılacaktır. 5/1 ve 5/2 Numaralı Tebliğler ile getirilen yasak, sınırlama ve düzenlemeler hakkında daha kapsamlı bilgi Bakanlığımıza ait internet adresinden (www.bsgm.gov.tr ) veya Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinden elde edilebilecektir. Biz ve bizden sonraki neslin geleceği için, balıkçılığımızın geleceği için, balık neslini yok etmeyelim avlanma yasağına uyalım, uymayanları ikaz edelim.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir