• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Genç hafize Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Türkiye genelinde Kur'an kursları arası düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın Güneydoğu Anadolu Bölge Finali yapıldı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen bölge finalinde, illerinde birinci olan hafızlar ve hafizeler bölge birinciliği için ter döktü.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu yarışmaya Gaziantep’i temsilen katılan Oğuzeli Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Nurgül Baytar kız öğrenci kategorisinde birinci ve Eruslu Ashab-ı Suffe Kur'an Kursu öğrencisi Ahmet Arda Gökkaya da erkek öğrenci kategorisinde ikinci oldu.

Baytar, Gökkaya ve hocalarını İl Müftülüğünde ağırlayan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, “İlimizi en güzel şekilde temsil ettiği için kızımız Nurgül'ü, yetişmesinde emeği olan hocalarını,  anne ve babasını gönülden tebrik ediyor, kendisine Türkiye finalinde başarılar diliyorum.” dedi.

Gökkaya’yı tebrik eden Hazırlar, “Bu anlamlı yarışmaya katılmış olması kendisini gönüllerimizin birincisi yapmıştır. Böyle güzel gençlerimizin yetişmesinde emeği olan hocalarımızı ve gençlerimizin ailelerini de ayrıca tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Müftü Hazırlar, Baytar ve Gökkaya’ya hediye takdiminde bulundu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir