• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Van`da büyükşehir hazırlıkları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`ın Büyükşehir Belediyesi`ne hazırlıkları devam ediyor. Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu Van Vali Yardımcısı Atay Uslu`nun başkanlığında toplandı. Aynı zamanda komisyon başkanlığını da yürüten Vali Yardımcısı Uslu, Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Atan ve Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer`den brifing aldı.

 

Valilik Ali Paşa Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu`nda yer alan İl Defterdarı Yücel Öz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Gökdemir, Mahalli İdareler Müdürü Miraç Kaya, Tapu ve Kadastro 15. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürü İslam Bayram`da hazır bulundu.

 

Özel idarelerin ve ilçe belediye başkanlıklarının büyükşehir belediyesine devir işlemleri için hazırlık çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Vali Yardımcısı Atay Uslu: "Büyükşehir Belediyesine geçiş hazırlıkları devam ediyor. Şu anda herhangi bir devir, tasfiye ve paylaştırma söz konusu değil. Şu anda, sadece belediyeler bazında durum tespiti yapmak ve birinci ağızdan bilgi almak amacıyla toplandık" dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi çalışmaları kapsamında başta Van Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerin mevcut personel, taşınır ve taşınmaz mal, borç ve alacak durumları hakkında bilgi edinmek, devir-tasfiye ve paylaştırma işlemlerine hazırlık yapmak amacıyla belediyelerin durumlarının ele alındığı toplantı; belediyelerin hazırlamış oldukları sunumlarla başladı. Toplantının ilk sunumunu Gürpınar Belediyesi yaparak ilçedeki durumu paylaştı. Ardından Gevaş Belediyesinin hazırlamış olduğu sunumun gösterimi yapılarak toplantının ilk etabı sona erdi.

 

Diğer belediyelerin durumları da, önümüzdeki günlerde sırayla görüşülmek suretiyle çalışmalara devam edilecek. (Haşim Tosun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir