• DOLAR 32.507
  • EURO 34.66
  • ALTIN 2483.601
  • ...
Tanzanya Devlet Başkanı Magufuli öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tanzanya Devlet Başkanı Yardımcısı Samia Suluhu Hassan, 2 haftadır nerede olduğu bilinmeyen Devlet Başkanı John Magufuli'nin öldüğünü duyurdu.

Hassan, Magufuli'nin 6 Mart'ta Jakaya Kikwete Kardiyak Enstitüsünde hastaneye kaldırıldığını ve Darüs selam'daki Mzena Devlet Hastanesinde öldüğünü söyledi. Hassan, ülkenin 14 günlük bir yas sürecine gireceğini duyurdu.

Magufuli'nin ölüm haberi, Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldığı şüphesiyle nerede olduğuna dair haftalarca süren spekülasyonlardan sonra geldi.

Geçen yıl Tanzanya'da Covid olmadığını açıklayan Magufuli, virüse yakalandığı ve Amref Flying Doctors servisi aracılığıyla 8 Mart'ta Nairobi'ye götürüldüğü söylentileri çıkmıştı.

61 yaşındaki Magufuli, en son 24 Şubat'ta projeleri incelediği ve halka açık toplantılara hitap ettiği bir ticaret merkezi olan Darüsselam'da bir tur sırasında halkın önünde görülmüştü.

29 Ekim 1959'da Tanzanya'nın kuzeybatısındaki Chato'da doğan Magufuli, 2020'de Başkanlık seçimini tartışmalı bir şekilde kazandıktan sonra 2025'e kadar sürecek olan 2'inci Başkanlık döneminde bulunuyordu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir