• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
İletişim Başkanı Altun'dan HDP'nin kapatılması davasına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesine yapılan başvuru hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Altun, uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu.

Açıklamasını İngilizce yapan Altun, "Bir savcı, bugün erken saatlerde Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı ve Halkların Demokratik Partisi'nin kapatılmasını talep etti. HDP'nin, Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği'nin terör örgütü olarak gördüğü PKK ile organik bağlarının olduğu tartışılmaz bir gerçektir. HDP'nin üst düzey liderleri ve sözcüleri, söz ve eylemleriyle defalarca ve tutarlı bir şekilde PKK'nın siyasi kanadı olduklarını kanıtladılar" dedi.

Tarafları, bağımsız yargı sistemine saygı göstermeye davet eden Altun, "Bu ilişkinin HDP'nin kapatılmasını mı yoksa başka bir cezalandırıcı tedbire mi tabi tutulmasını gerektirdiği, Anayasa Mahkemesi'nin tek başına cevaplayabileceği bir sorudur. Tüm tarafları Türkiye'nin bağımsız yargı sistemine saygı göstermeye ve adaleti sağlamak için hukuk sistemimize güvenmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

 

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir