• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
Öğrencilerden Kitap Okuma Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Kitap okuma kampanyasına Şırnak Üniversitesi Öğrencileri, vatandaşlar ve MYO Müdürü Yrd. Doç Dr. Mustafa Kocaer katıldı.

 

\"Şırnak`ın imajını Şırnak Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi`nin imajını bizler değiştireceğiz\" sloganı ile başlatılan kitap okuma kampanyasını yürüten MYO Öğrencisi Hüsnü Barkın yaptığı açıklamada, \"Şırnak`ın terörle değil bilimle, kültürle, sanatla kısacası üniversiteyle anılmasını istiyoruz\" dedi.

 

Barkın yaptığı açıklamada, \"Kuran`ı Kerim`in ilk ayetinde belirtildiği gibi `Rahman ve Rahim olan Allah`ın Adıyla Yaratan Rabbinin adıyla Oku` diyerek, Şırnak`ın terörle değil bilimle, kültürle, sanatla kısacası üniversiteyle anılmasını istiyoruz. Kitaplar yanarak değil, okuyarak aydınlatır. Kitap gelecektir, gençlerin geleceğini elinden almayın, sizde bir kitap yollayın, geleceklerine katkıda bulunun. Bu etkinliğimizde desteklerini esirgemeyen Şırnak MYO müdürümüz Yrd. Doç. Dr Mustafa Kocaer`e ve 100 adet romanı öğrencilere hediye ederek kampanyamıza büyük katkı sağlayan, desteklerini esirgemeyen Şırnak Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı Cihan Birlik`e, basın mensuplarına, değerli öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ederim\" şeklinde konuştu.

 

Açıklamanın ardından Cumhuriyet Meydanı`nda kitap kampanyasına katılan öğrencilere ve meydanda bulunan vatandaşlara kitap dağıtıldı. Dağıtılan kitaplar Cumhuriyet meydanında 1 saat boyunca okundu.

 

Okuma Kampanyasına katılan Şırnak Üniversitesi MYO Müdürü Yrd. Doç. Mustafa Koçaer, \"Bu çağda yani bilgisayar çağında birçok yenilik olmasına rağmen maalesef gençlerimizde okuma kültürünü yok etti. Bu kampanya gençler arasında yer tutarsa bu güzel bir çalışma ve başarı olacaktır\" ifadelerini kullandı.

 

Okuma kampanyasına katılan üniversiteli gençler, Şırnak`ın daha çok kalkınması ve kitap okuma düzeyinin biraz daha yükselmesi için gençlerin kampanyaya destek vermelerini istediler. (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir