• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Polonya'da yeniden ulusal karantina ilan edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Salgında üçüncü dalga ile mücadele vermekte zorlanan Polonya'da vaka sayılarının tavan yapması nedeni ile sağlık sisteminin de çökmek üzere olduğu belirtiliyor.

Polonya Sağlık Bakanı Adam Niedzielski yaptığı açıklamada, psikolojik sınır olan 25 bin vaka sınırının aşıldığını, Coronavirus'e yakalanma dinamiğinin giderek hız kazandığını belirtti.

Durumun tüm ülke çapında gittikçe kötüleştiğini açıklayan Niedzielski, başkent Varşova'nın da içinde bulunduğu Masurian, Pomeranian, Mazovian, Lubusz bölgelerinde geçtiğimiz günlerde tam kapanma ilan ettiklerini ve bu tedbirin sonuç vermediğini hatırlattı.

Bakan Niedzielski, tabloda yaşanan olumsuzluklar nedeni ile ülke çapında tam kapanmaya gitmenin kendileri için kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Ülkede tespit edilen vakaların yüzde 52'sinin İngiltere'de rastlanan mutasyona uğramış korona virüs olduğunu belirten Niedzielski, 20 Mart'tan itibaren ülke genelinde oteller, kayak pistleri, yüzme havuzları, spor tesisleri, alışveriş merkezleri, sinema, tiyatro, müze, sanat galerisi gibi kültür kurumlarının tamamen kapatılacağını duyurdu.

Bugüne kadar Masurian, Pomeranian, Mazovian, Lubusz bölgeleri dışında kalan 12 bölgede yalnızca 1'inci, 2'inci ve 3'üncü sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitim gördüğünü hatırlatan Niedzielski, 22 Mart Pazartesi günü itibarıyla söz konusu sınıfların da tamamıyla uzaktan eğitime geçeceğini bildirdi.

Polonya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 25 bin 52 yeni vakanın tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 1 milyon 956 bin 974'e ulaştığı aktarıldı. Bakanlık son 24 saatte 453 kişinin daha Covid-19 nedeni ile hayatını kaybettiğini ve toplam can kaybının 48 bin 32'ye yükseldiğini açıkladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir