• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Kütüphaneler Haftası kapsamında fotoğraf yarışması düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mobil fotoğraf yarışmasının içeriğini, bir mekân olarak kütüphaneyi ve kütüphanedeki ilginç ve çarpıcı anları kullanıcı gözünden aktaran fotoğraflar oluşturacak.

Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yarışma fotoğraf sanatı aracılığıyla kültürel ve kamusal bir mekân olarak kütüphanenin kullanıcısı tarafından nasıl algılandığını ortaya koymayı, Kütüphane Haftası'na dikkat çekmeyi, okuma kültürünün gelişmesine katkıda bulunmayı ve kütüphane kullanımının özendirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Bakanlık tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, yarışmacıların, 21 Mart tarihine kadar, #kütüphanedeOan etiketini kullanarak başvuracakları, fotoğrafların 57. #KütüphaneHaftası açılış töreninde sergileneceği belirtildi.

Açıklamada, yarışma birincisine bin 500, ikincisine bin, üçüncüye 500 TL para ödülü verileceği ve en iyi 20 fotoğrafın ise bakanlığın 2020 yılı yayınları setinin hediye edileceği ifade edildi.

Yarışma hakkında genel bilgilerin, katılım şartları ve yarışma takvimini içeren şartnamenin https://kygm.ktb.gov.tr/TR-284193/kutuphanede-o-an-mobil-fotografcilikyarismasi.html adlı linkten indirilebileceği kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir