• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Mahallemizde İçki Satışı İstemiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da Karşıyaka- Beşyol olarak tabir edilen mevkide küçük bir kulübe dikkat çekiyor. Mahallenin en işlek caddesi üzerinde kurulan büfenin içki büfesi olacağını öğrenen mahalleliler, bu duruma sert tepki gösterdi. Açılacak olan içki büfesinin ileride mahalle halkına maddi ve manevi zararlar vereceğini söyleyen mahalleliler, büfeyi açacak olan şahsa seslenerek helal yollardan para kazanmasını tavsiye etti. Konu ile ilgili yetkililere de seslenen mahalleliler toplumu ifsat edecek bu gibi durumların önüne geçilmesini istedi.
 
"İçki büfesi açıldığı takdirde hoşnut olmayan şeyler meydana gelir"
Mahallelerinde içki büfesinin açılmasını istemediklerini belirten Murat Karkin, şu ana kadar mahallelerinde böyle bir kötü duruma şahit olmadıklarını söyledi. Mahallelinin dinine bağlı insanlardan oluştuğunu ifade eden Karkin, "Bu konuda yetkili her kimse faaliyete girmeden bir çözüm bulunmasını ve buradan kaldırılmasını istiyoruz. Bu içki büfesi açıldığı takdirde hoşnut olmayan şeyler meydana gelebilir. Toplumu insanları, gençleri, fabrika açıp iyi şeylere yönlendirmek yerine böyle toplumu bozacak, gençleri yoldan çıkaracak şeylere yönelmemelerini istiyoruz" dedi.
 
"Helal dairesi geniştir"
Mahalle esnafından Emin Kurt ve Sait Korkuç ise içkinin bütün kötülüklerin kaynağı olduğunu ve dinimizce haram kılındığını hatırlatarak, "Bunu hiç uygun görmüyoruz. Bu büfenin açılmamasını istiyoruz. Bunun önüne geçilirse çok seviniriz. Hepimizin ailesi var. Buradaki herkes birbirini tanır. İçki bütün kötülülerin anasıdır. İçki içildiğinde sarhoş olunur ve kişi ne yaptığını bilemez. Hırsızlık, gasp ve tecavüz olayları artar. O kişi, bu kadar insanın vebali altına girmesin. Gelsin bizim gibi kendine bir market açsın. Allah`u Teala onun da rızkını verir" ifadelerini kullandı.
 
"Ne Müslümanlığa ne de insanlığa sığar"
İçkinin İslam`da yerinin olmadığına dikkat çeken Seyfettin Karkin, mahallelerinde böyle bir yer istemediklerini belirterek, mahalle sakinlerinin bundan çok rahatsız olacağını, bunun ne Müslümanlığa ne de insanlığa sığdığını dile getirdi.
 
"Gençleri kötü yola sürüklüyor"
Cimşit Ağdal adlı öğrenci de, bu duruma tepki göstererek, "Buradaki bütün gençleri ve aileleri rahatsız edici bir durum. Gençleri kötü yola sürüklüyor. Bunun açılmasını istemiyorum. Yetkililerden bunu açılmamasını talep ediyorum. İçki içen kişi, mahalledeki herkesi rahatsız edebilir. Bu gibi yerler yerine bize daha faydalı yerlerin açılmasını istiyoruz" dedi.
 
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız, mahallede etkin bir faaliyet yürüten STK`lardan İsra Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilileri, bu duruma sert tepki gösterdi. Derneğin yönetim kurulu üyelerinden Yunus Kuşan, mahallerinde içki büfesinin açılacak olmasının ileride çok büyük tehlikelere neden olacağı uyarısında bulundu. Mahallerinde daha önce açılan internet kafenin gençleri farklı yollara sürüklediğini söyleyen Kuşan, açılacak içki büfesiyle beraber gençleri daha büyük tehlikelerin beklediğini söyledi.
 
"Müslüman Kürt halkı yozlaştırılmak isteniyor"
Mahalle sakinlerinin dindar olduğunu söyleyen Kuşan, mahallelinin bu duruma bilinçli bir şekilde tepki göstermesi gerektiğini kaydetti. Bu gibi yerlerin açılmak istenmesinin altında Müslüman Kürt halkının yozlaştırılma isteğinin yattığına dikkat çeken Kuşan, "İçki, Kur`an`da; Allah`ın kesinlikle yasak kıldığı, içilmemesi adına Allah`ın birkaç ayetle alıştırarak Müslümanları bundan uzaklaştırdığına şahit oluyoruz. İçki içen biri kendinden geçer, kendinden geçen bu insan her türlü zararı ve pisliği yapmaya meyillidir. Mahallede içki içip sarhoş olan kişilerin, yine zararları bize dokunacaktır, mahalle halkına dokunacaktır, yine komşusuna dokunacaktır. Hatta o büfeyi açan kişiye de zarar verecektir. Bundan emin olunsun. Allah, hiçbir şeyi boşuna kuluna yasaklamamıştır. Eğer içkiyi yasaklamışsa bunun altında binlerce neden vardır. En büyük nedenlerinden biri de aile denen mefhumu ortadan kaldırmasıdır" diyerek içkinin zararlarını gözler önüne serdi.
 
"Bir kötülüğü gördüğünüzde…"
Bu konuda bir Müslüman`a düşen görevini Peygamber Efendimiz (sav)`in "Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle, gücünüz yetmez ise dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalbinizle buğz ediniz. Bu da imanın en düşük noktasıdır" hadisiyle aktaran Kuşan, yetkilere de seslenerek, "Gençlerimizi alkolik ya da internet kafe bağımlısı bir hale getirmektense daha güzel daha hayırlı çalışmalar yapılabilir" dedi. (Haşim Tosun, Fırat Arslan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir