• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Millî Eğitim Bakanlığından Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mesleki eğitimde son yıllarda yaşanan iyileşmenin tüm meslek okullarına yaygınlaştırılması ve mesleki eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ projesi hayata geçirildi. Pandemi sürecinde ürettikleri maske, dezenfektan ve hijyen malzemeleri ile gündeme gelen Malatya’daki meslek liseleri de proje kapsamına alındı.

Konuyla ilgili Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bu projenin en önemli özelliklerinden biri, öğrencilerimizin gelişiminin desteklenmesinin çok boyutlu olarak ele alınmasıdır. Dolayısıyla, bu projeyi diğer projelerden ayıran en önemli özelliği, odağında sadece öğrencilerin olmaması, öğrencilerin yanı sıra okullardaki yönetici ve öğretmenleri ve özellikle aileleri kapsamasıdır. Mesleki Eğitimde 1.000 Okul' projesine 176 milyon liralık yatırım yapıldı. Projenin değerlendirme toplantısına katılan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, seçilen okulların altyapısının güçlendirilmesi ve eğitim ortamlarının zenginleştirilmesi için başlatılan çok yönlü çalışma ile meslek liseleri arasındaki başarı farklarını azaltmada önemli bir mesafe kaydedileceğini belirtti.” denildi.

Açıklamanın devamında, ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ projesi kapsamında Malatya’da 9 Meslek lisesinin bulunduğu belirten açıklamada, Proje kapsamında okullarda Z Kütüphane kurulması için 200 bin TL ödeneğin geldiğini, dört okulun Z kütüphane kurulumunun tamamlandığını ve Fatma Aliye İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Z kütüphanesi için çalışmaların devam edildiği kaydedildi.

Ayrıca, proje kapsamında bütün okulların idareci ve öğretmenlerine yönelik ‘Patent Faydalı Model Tasarım ve Marka’ ile ‘Kişisel Gelişim’ eğitimlerinin verildiği, Eğitimler her ay periyodik olarak devam edildiği ve ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ projesi kapsamında okullarda çalışmaların tüm hızıyla devam edildiği açıklamasında bulunuldu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir