• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
Ankara`da Yeni Metro Hatlarında Geri Sayım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ankara metrosuna eklenecek yeni hatlar için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kızılay-Çayyolu ve Batıkent-Sincan hatlarında test sürüşleri 29 Ekim 2013`te başlayacak.

Ankara`da yapımı süren metro hatları için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Yerin metrelerce altında yapılan çalışmalarda amaç Başkentlilerin trafik sorununa son vermek.

KIZILAY-ÇAYYOLU HATTININ BİTME TARİHİ ÖNE ÇEKİLDİ

Yapımı süren Kızılay-Çayyolu metrosunun beklenenden de erken bitirilmesi planlanıyor. Yaklaşık 17 kilometre uzunluğundaki bu hat, tamamlandığı zaman günlük yaklaşık 300- 400 bin kişiyi taşıyacak. Karayoluyla 40 dakika süren yolculuk da 24 dakikaya inecek. Kızılay- Çayyolu hattı üzerinde toplam 11 istasyon bulunuyor.

Kızılay- Çayyolu hattındaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan, "Biz Kızılay`dan bu 16.7 km lik mesafeyi, yolcularımıza insanlarımıza 24 dakikada ulaşmış olacaklar. Ve konforlu, rahat bir seyahat yapmış olacaklar" dedi.

İKİ HATTA 29 EKİM`DE TEST SÜRÜŞÜ BAŞLIYOR

Bu hattın tamamlanması için öngörülen tarih Haziran 2014`tü. Yapılan sıkı çalışmalar sonucu tarih öne çekildi. Kızılay- Çayyolu metrosu test sürüşleri 29 ekim 2013`te başlıyor. Batıkent- Sincan hattı için de hedeflenen tarih aynı.

KEÇİÖREN-TANDOĞAN HATTI İSE?

Ancak Keçiören hattının tamamlanması 2014`ü bulacak.

Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan, "Toplam metro hatlarını ilave ettiğimizde, bu yıl sonu ve Keçiören-Tandoğanı da 2014 yılı içerisinde bitirdiğimizde, Ankara`da 6,5 kilometrelik bir metroya kavuşmuş olacağız" diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir