• DOLAR 32.504
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2486.292
  • ...
SON DAKİKA
Kahire'de İkinci Filistin Ulusal Uzlaşı Görüşmeleri yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzun bir aradan sonra icra edilecek Filistin seçimlerinin yürütme mekanizması ile Ulusal Konsey'in oluşturulması gibi önemli konuları ele alınacağını İkinci Kahire Ulusal Uzlaşı Görüşmeleri dün itibariyle başladı.

Diyalog görüşmelerine, siyonist işgal rejiminin ablukası altındaki Gazze Şeridi'nden Filistinli grupları temsilen heyetler katıldı. Ayrıca seçim sürecinde meydana gelmesi muhtemel problemleri şimdiden çözümlemek için düzenlenen Kahire görüşmelerine, Filistin Merkez Seçim Komitesi ve Ulusal Konsey’den de heyetler hazır bulundu.

İkinci ulusal uzlaşı görüşmelerinde, Filistinli grupları seçimle ilgili yaşanan sıcak gelişmeler hakkında bilgilendirme, seçimi ilgilendiren yasal ve teknik icraatlar gibi önemli meseleler ele alınacak.

Görüşmelere katılan Filistinli gruplar tarafından imzalanan şeref misakı, seçim sürecinin yürütülmesiyle ilgili tüm konularda fikir birliğini, seçim sonuçlarına saygı gösterilmesini ve bu aşamanın başarısının önündeki engellerin kaldırılmasını şart koşuyor.

Misak, Merkez Seçim Komitesi tarafından yayımlanan talimatlara uyulması, Filistin seçim yasasına ve buna bağlı olarak çıkarılan yönetmelik ve talimatlara saygı gösterilmesi gerektiğini vurguluyor; yerel ve uluslararası gözlemcilerin rolünün önemsenmesi ve seçimlerin denetimini kolaylaştırmak için gözlemcilerle iş birliği yapmanın önemine ve gerekliliğine dikkat çekiyor.

Birçok farklı Filistinli grubun katıldığı ikinci ulusal Kahire görüşmelerinin iki gün süreceği ve seçimlerin yapılmasını kolaylaştıracak adımların atılmasına katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Filistinli gruplar, ilk olarak 7-8 Şubat'ta gerçekleştirdikleri ulusal diyalog görüşmelerinde, uzlaşı ve Filistin genel seçimleri sürecini ele almıştı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 15 yıl sonra ilk kez 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet başkanlığı ve 31 Ağustos'ta Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi imzalamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir