• DOLAR 32.569
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2427.543
  • ...
Camiden ses cihazı çalan hırsız tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Olay, 10 Mart günü sabah 07.30 sıralarında merkez Bağlar ilçesinde bulunan Yeni Sebze Hali Camii'nde yaşandı.

Cuma namazı için sabah saatlerinde camiye gelen cami imamı, ses cihazının yerinde olmadığını fark edince, güvenlik kamerası kayıtlarını izledi. Görüntülerde, hırsızın cihazı kefen bezine sarıp götürdüğü görüldü.

 

Bağlar'daki cami hırsızlığının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğince özel ekip oluşturuldu. Merkez Bağlar ve Kayapınar ilçelerindeki farklı camilerden yapılan hırsızlıkların kamera kayıtları ile bölgedeki yüzlerce kayıt, ekipler tarafından incelendi.

Bu kapsamda özel ekip, son hırsızlığın olduğu cami kamerası görüntüleri ile daha önce camilerden yapılan hırsızlıkların kamera kayıtlarını eşletirdi. Ekipler, saatler süren kamera görüntülerinin ardından hırsızlık olayını gerçekleştiren kişinin, İ.O. olduğunu belirledi.

Camilerde 4'üncü hırsızlığını yaptığı tespit edilen İ.O, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Gözaltındaki sorgusunun ardından İ.O, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Camiye giren hırsız ses cihazını kefenleyip çaldı

"Konuyu gündeme taşıyan İLKHA'ya teşekkür ediyorum"

Yaşanan hırsızlık vakasını 11 Mart tarihinde "Camiye giren hırsız ses cihazını kefenleyip çaldı" başlıklı haber ile gündeme taşıyan İLKHA'ya teşekkür eden Sebze ve Meyve Komisyoncular Oda Başkanı Mehdi Taş, yapılan haberlerin hırsızın yakalanmasında büyük rol oynadığını söyledi.

Bir hafta önce yaşanan hırsızlık olayını hatırlatan Taş "Geçtiğimiz hafta camimizin ses cihazını çaldılar. Biz de İLKHA'ya haber verdik, onlar da hemen gelip haber yaptılar. Hırsızın yakalanmasında bu ajansın yaptığı haberin büyük bir katkısı var." ifadelerini kullandı.

Yeni bir cihaz almaya giderlerken polisin kendilerini arayıp hırsızı bulduklarını söyleyen Taş "Biz, hırsızlık olayını haberlere verdikten sonra sadece emniyet değil tüm resmî kurumların haberi oldu. Polisler gelip olay yerini inceledi, kameralara baktı ve Allah onlardan razı olsun kısa bir sürede hırsızı yakaladılar. Ben buradan hepsine teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir