• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Midyat Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1'inci Olağan Genel Kongresi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin'in Midyat ilçesinde, Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1'inci Olağan Genel Kurul Kongresini gerçekleştirerek yönetim kurulunu oluşturdu.

Midyat Halk Eğitimi Merkezi Kültür Salonu'nda salgın tedbirleri alınarak yapılan kongreye; Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran'ın yanı sıra çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

Divan oluşturularak dernek tüzüğünün okunmasının ardından yönetim kurulu ve denetim üyelerinin seçimi yapıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, federasyon ve konfederasyon olarak 2012 yılından beri hükümet nezdinde muhtarlık müessesesi ile ilgili önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

 

"Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu kurulduktan sonra sosyal güvenceler verilmeye başlandı"

Şeran, "2012 eylül ayında Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nu kurduk. Bu süre zarfında tüm il ve ilçelerde dernekleşme çalışmaları gerçekleştirdik. Gelmiş ve geçmiş hükümetlerin muhtarlara bakışı hep 2 kulağı sağır ve bir gözü kör şekilde olmuştur. Sadece seçim arifelerinde muhtarları dinlemiştir ve seçim bittikten sonra onları unutmuştur. Fakat o dönem geçti. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu kurulduktan bugüne ilk defa muhtarların sosyal güvenceleri devlet tarafından ödeniyor. Yine ilk defa muhtar ödenekleri asgari ücret seviyesinde ödeniyor. Ve muhtarlar günü ilk defa kutlanmaya başladı ve biz 5'incisini kutluyoruz. Tüm bu çalışmalar biz Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nu kurduktan sonra olmuştur." ifadelerini kullandı.

Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran

"1924 Anayasasından kalan Köy Kanunu bugünün koşullarını artık karşılamıyor"

Köy Kanunu'nun artık günümüzün koşullarına uymadığına değinen Şeran, "1924 Anayasası'ndan kalan bir Köy Kanunu var muhtarlarla ilgili. Ancak o kanun bugünün koşullarına ve şartlarına uygun değildir. Acilen günümüzün şartlarına uygun bir kanuna ihtiyaç var. Bu konuda çalışmalara başladık. Taslak çalışmalarımız devam ediyor. Konuyla ilgili 2 defa toplantıya katıldım ve katılmaya devam edeceğiz. En kısa sürede muhtarlarımıza bugünün şartlarına uygun hükümet ile birlikte bir kanun çıkarmaya çalışıyoruz. Bu konudan katkı sunan hükümetimize de teşekkür ediyoruz. Çıkacak kanun ile muhtarlarımızın bazı hakları temin edilecektir. Derneğimizin kongresinin muhtarlarımıza, Midyat'ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Midyat Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Nas

"Muhtarlar devlet ve millet arasında köprü görevi görüyor"

Kongreye katılanlara teşekkür eden Midyat Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Nas ise, muhtarların devlet ile millet arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirtti.

Nas, "Toplumun gelişmesi ve ilerlemesinde önemli bir yere sahip olan muhtarlık müessesi her geçen gün daha da önemli bir hal alıyor. Günümüzde birçok sorunun çözülmesi için önemli bir görev üstlenen muhtarlarımız devlet ve millet arasında köprü görevi görmektedir. Teknoloji çağı ile birlikte muhtarlarımız da kendilerini geliştirmeye çalışmaktadır. Ellerinden gelenin en iyisini yapmak için gayret sarf eden muhtarlarımızın yer yer elleri bağlanmaktadır. Dernekleşme çalışmalarında bir olup, tek yürek olup aynı çatıda birleşmemiz bizleri daha güçlü yapmakla beraber memleketimiz ve vatandaşlarımızın menfaatine olacaktır. Bu vesileyle Midyat Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin 1'inci Olağan Genel Kurulu'nun hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm muhtar arkadaşlarıma başarılar diler ve teşekkürlerimi sunarım." dedi.

Kongre; yönetim kuruluna seçilenlerin isimlerinin okunması, yapılan teşekkür konuşması ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir